Vincent Lecavalier lõpetas ametlikult karjääri

Aprillis 36-aastaseks saanud Vincent Lecavalier teatas küll juba jaanuaris oma kavatsusest karjäär lõpetada, kuid ametlikult kinnitas ta seda alles nüüd. Kunagine tõeline superstaar lõpetab pärast 17 hooaega, mis möödusid kokku kolmes klubis.

(foto: hockeynews.tk)
Kanada koondises 2004. aastal maailmakarika võitnud ja turniiril MVP-ks nimetatud Lecavalier on kahtlemata enim tuntud oma ajast Tampa Bay Lightningus. 2000. aastal sai temast 19 aasta ja 341 päeva vanuselt NHL-i läbi aegade noorim kapten. Hiljem on Sidney Crosby ja Gabriel Landeskog selle rekordi üle löönud.

Lecavalier hoiab mitmeid Lightningu rekordeid, nagu näiteks põhihooaja mängud (1037) ja väravad (383). Samuti omapärane rekord kapteniks nimetamise kordade osas, sest tema esimene periood meeskonna liidrina kestis vaid kaks hooaega. Uuesti sai ta C-tähe rinna peale 2008. aastal.

1998. aasta drafti avavalik oli hooajal 2006/07 52 kolliga liiga suurim väravakütt ning karjääri jooksul jõudis ta kokku 421 tabamuseni. 1212 mänguga õnnestus koguda 949 punkti. Lecavalier lahkus Tampast 2013. aasta suvel. Järgnesid kaks ja pool hooaega Philadelphia Flyersi ridades ning luigelaul tuli Los Angeles Kingsi särgis.

"Hoki on mulle eluajal andnud väga palju, aga see vajab ka uskumatut pühendumust. Nüüd on käes hetk pühendada rohkem aega perekonnale," teatas 2004. aastal Stanley karikavõiduni jõudnud Lecavalier Kingsi kodulehe vahendusel.


Lecavalier lisas: "Hoki on maailma vägevaim spordiala. Pole midagi paremat kui jagada meeskonnakaaslastega riietusruumi ja heidelda koos päevast päeva. Olen saanud eluaegseid sõpru ja soovin neid unustamatu retke eest tänada."

Karjääri jooksul playoffides 75 mänguga 56 punkti (26+30) kogunud ründaja tänas ka oma esimest ja viimast klubi: "Tänan Tampa Bay Lightningut selle eest, et nad mind draftisid ja andsid mulle võimaluse alustada oma NHL-i karjääri. Ma ei unusta kunagi seda, kuidas me koos 2004. aastal Stanley karika võitsime ja uskumatut toetust, mida Lightningu fännid näitasid. Tänan LA Kingsi võimaluse eest lõpetada oma karjäär kõrge noodiga."

Lecavalier lõpetamine tähendab seda, et nii Kings kui Flyers, kes tema töötasu jagasid, saavad tegutsemiseks 2.25 miljonit palgaruumi juurde.

Kommentaarid