Lightning ja Wild palkasid nimekad abitreenerid

Vahest tuleb edasiliikumiseks teha samm tagasi ning võib öelda, et sellega on nüüd hakkama saanud Todd Richards. Tänavust hooaega Columbus Blue Jacketsi peatreenerina alustanud ameeriklane on Tampa Bay Lightningu juures saanud abilise koha. Minnesota Wild on samal ajal määranud abitreeneriks Scott Stevensi.

(foto: scoopnest.com)
Richardsil oli Columbuses seljataga neli korralikku hooaega, enne kui tänavu asjad väga hapuks läksid ning sinijakid tema juhendamisel hooaega seitsme järjestikuse kaotusega alustasid.

"Usun, et ta aitab meid igas valdkonnas. Ta ei ole palgatud spetsiaalselt ülekaalu meeskonnaga töötamiseks, sest tal on mitmetahuline kogemus, aga kindlasti kaastakse ta sellesse," ütles peamänedžer Steve Yzerman uue abitreeneri kohta.

Lightning suutis tänavu põhiturniiril ülekaalu osas 15.8%-ga edestada ainult kahte meeskonda.

"Nad mängivad tempokalt ning agressiivselt ja see meeldib mulle väga," ütles Richards vastuseks küsimusele, miks just Lightning.

Peatreenerina kokku 424 mängu juhendanud Richards asendab abiliste seas Steve Thomast, kellega Lightning lepingut ei pikendanud. Tema teenest oli tugevalt huvitatud ka Detroit Red Wings.

Stevensit võib samuti nimetada peatreeneri kogemusega meheks, kuigi seda mitte täiesti 100%-liselt. Eelmise hooaja teises pooles töötas ta New Jersey Devilsis kaaspeatreenerina Adam Oatesi kõrval. Legendaarne kaitsemees ja meeskonna kapten töötas New Jerseys varem abitreenerina.

"Meie jaoks on tõeline boonus see, et saame meeskonda tuua tema ekspertiisi ja kogemused," ütles oma uue abilise kohta Bruce Boudreau. "Ta on üks läbi aegade parimaid kaitsemehi. Iga meeskond sooviks teda endale. Kuid seni polnud ta valmis New Jerseyst lahkuma."

Boudreau lisas, et Stevensi vastutusalasse jäävad kaitse ja karistuste surmamine. Wild oli selle osas 77.9%-ga tänavu üks liiga halvimaid.

"Mulle meeldib aidata, õpetada, rääkida hokist," sõnas Stevens pärast lepingu allkirjastamist. "Olen õppinud edasi andma kõike seda, mida ma aastate jooksul mängijana olen omandanud. Mulle meeldib näha mängijad potentsiaali täitmas ja oma mängus stabiilsust saavutamas. Kui sa saavutad stabiilsuse ja õpid seda hoidma, siis saab sinust suurepärane mängija. Pidin seda isiklikult õppima."

Boudreau otsib enda sõnul veel ka ühte abilist, kes aitaks teda ülekaalu meeskonna timmimisel. Kandidaate sellele kohale olevat mitmeid. Nende hulgas ka äsja Tampast vabastatud Thomas.

Kommentaarid