Vatanen sai Ducksilt 4-aastase pikenduse

Anaheim Ducksi peamänedžer Bob Murray saab sel suvel kõvasti oma allkirja andmist harjutada. Praktiliselt poolel meeskonnal on lepingud lõppemas. Tihedat tintimist alustati eile, mil Sami Vataneniga 4-aastane pikendus tehti.

(foto: Stephen Dunn/Getty Images)
25-aastane Vatanen ringles veel talvel erinevates üleminekujuttudes, kuna Ducks hindas tema palganõudmiseid liiga suurteks, kuid nüüd jõuti mõlemaid pooli rahuldava kokkuleppeni.


Soomlasest kaitsemees tegi lõppenud hooajal oma karjääri parima aasta, kogudes põhiturniiril 71 mänguga 38 punkti (9+29). Ülekaalus korjatud söödupunktide osas jäi Jyväskylä mees 15-ga alla vaid Ryan Getzlafi saagile (16).

Sotšis Soome koondisega olümpiapronksi võitnud Vatanenist oleks saanud piiratud vabaagent. Sama staatusega on Ducksil veel neli mängijat. Nende hulgas teine talendikas kaitsja Hampus Lindholm ja hooaja meeskonna esikindana lõpetanud Frederik Andersen. Piiranguteta vabaagente on klubis seitse.

Murrayl on seoses suvega suured plaanid ning lisaks uute lepingute tegemisele võib temalt oodata ka mitmeid vahetustehinguid.

"Soovime saada veel mõned drafti valikud. Oleme jõudnud punkti, kus on võimalik edu saavutada, aga samas peame hakkama ka uuesti varusid soetama, et oma mängijate varamut suurendada," tutvustas klubi juht oma kavatsusi.

Ducksil on nii tänavuses kui ka järgmises draftis kasutada ainult viis valikut.

Murray on ka öelnud, et suve üheks suurimaks prioriteediks saab olema vasakäärest väravaküti hankimine.

Kommentaarid