Couture'i süüdistustest sai avalik ülestunnistus

San Jose Sharks on tänavuses Stanley karika finaalseerias mõlemas senises kohtumises Pittsburgh Penguinsile mänguliselt selgelt alla jäänud, kuid vahet on siiski suudetud minimaalsena hoida. Seeria 2. kohtumine võinuks vabalt ka võidukalt lõppeda, kuna seal oli vaja lisaaega. Lõpuks sai aga saatuslikuks üks Sidney Crosby poolt võidetud lahtivise ning selle järgselt olid kõigi emotsioonid laes. Logan Couture süüdistas Crosbyt isegi sobi tegemises.

(foto: scoopnest.com)
Crosby oli kolmapäevases matšis lahtivisetel superhoos, võites 24-st duellist 17 (71%). Neist viimane oli Couture'i ja tema meeskonnakaaslaste jaoks väga valus.


Mängujärgselt tulistas Couture: "Ta teeb sohki ja pääseb sellest puhtalt, sest ta on Sidney Crosby. Ta ajastab neid ja millegi pärast ei lööda teda lahtivisetelt minema. Arvatavasti seetõttu, kes ta on."

Playoffide punktiliider Couture kaotas mängus isiklikult Crosbyle neljast lahtiviskest kolm. #87 on karikamängudes nendes olukordades olnud väga hea.


Põhiturniiril võitis Crosby 51.7% oma lahtivisetest. Aga seal näidatud edukus ei näita ilmtingimata oskuslikust.


Olgu märgitud, et tänavuse hooaja põhjal võib siis Crosby kõrval NHL-i suurimateks petturiteks pidada Patrice Bergeroni, Claude Giroux'd, Ryan O'Reillyt ja Mikko Koivut. Tegu viie enim lahtiviskeid võitnud mängijatega.

Maharahunenult ütles ka Couture eile avaliku saladuse otse välja.

"Kõik teevad lahtivisetel sohki," tunnistas 27-aastane ründaja. "Mina teen sohki, Joe (Thornton) teeb sohki. Sedamoodi üritadki sa neid võita."

Lõppkokkuvõttes võib öelda, et Couture'i süüdistused olid ehk põhjustatud lihtsalt frustratsioonist. 2. mängus võitis ta kokku oma 15-st lahtiviskest vaid kuus.

Kuidas mõlemad pooled lahtivisetega finaali 3. mängus hakkama saavad, seda saame näha tuleval ööl kell 3 algavas matšis.

Kommentaarid