Ilja Brõzgalov soovib uuesti NHL-is mängida

Pärast Cam Wardi lepingupikendust on väravavahtide hulk tänavuses vabaagentide klassis jäänud üsna tagasihoidlikuks. Kõige nimekama puuriluku leiab hoopis nende härrade seast, kes lõppenud hooaja üldse vahele jätsid. Selleks on Ilja Brõzgalov, kes on andnud ka teada, et soovib uuesti NHL-is mängida.

(foto: Getty Images)
Hokimaailma suurim universumi uurija mängis NHL-is viimati eelmisel hooajal, mil tema esimene klubi Anaheim Ducks detsembris venelase aastase lepingu peale võttis. Küll kestis aga tema tagasitulek vaid mõned kuud. Veebruari lõpus osteti leping välja. Ja seda ka väga hea põhjusega.

Brõzgalov suutis meeskonnale kaheksast mängust tuua vaid ühe võidu. Ta lasi keskmiselt 4.19 väravat ning tõrjus ainult 84.7%-ga. Mõistetavatel põhjustel oli nende numbritega eelmisel suvel raske endale uus leping välja teenida. Kuid see pole mänguisu kahandanud.

"Tunnen kirge enda sees ja tuld silmis. Soovin seista silmitsi uue väljakutsega ning tahan võimalust mängida maailma parimas liigas," ütles venelane sel nädalal ilmunud intervjuus.

NHL-is viite erinevat klubi esindanud Brõzgalov sai suure tahtmise uuesti tagasi tänavuste playoffide käigus.

"Olen vaadanud palju hokit, aga playoffide ajal jõudis mulle asi päriselt kohale," lisas Brõzgalov. "Mõistsin, et soovin uuesti tunda seda elevust, mängimise ajal tekkivat adrenaliini, väljakutset peatada maailma kõige talendikamad mängijad. Tundsin sellest tõsiselt puudust. Mida rohkem mänge vaatasin, seda enam kirge minu sees tekkis."

Venelase agent Rich Winter usub, et Brõzgalov on võimeline tõusma tagasi tasemele, mis 2014. aasta playoffideks temast Minnesota Wildi esinumbri tegi.

"Olles pärast aastast pausi töötanud koos Dominik Hašekiga ja teades, millised treeningud Iljal suvel plaanis on, ei kahtle ma hetkekski, et ta suudab mängida sellel tasemel, millega ta Wildi kaks aastat tagasi playoffidesse tüüris," ütles Winter.

Järgmisel nädalal 36-aastaseks saav väravavaht võiks olla uut puurilukku otsiva meeskonna jaoks hea säästuvariant.

"Kuna Ilja on valmis mängima tagasihoidliku palga eest ja nõustub enamuse töötasust saama boonustega, siis on see unikaalne võimalus meeskonnale, kes otsib kogenud esikinda koha nimel võitlevat väravavahti," lisas Winter.

Raha pole Brõzgalovi jaoks ka selgetel põhjustel stiimuliks. 2013. aastal tema lepingu välja ostnud Philadelphia Flyers maksis tänavu venelasele meeskonna eest mitte mängimise eest kuus miljonit dollarit. Järgmise nelja hooaja jooksul saab ta Flyersilt veel 14 miljonit.

Kommentaarid