Sharks on valmis vigade paranduseks

San Jose Sharksi läbi aegade esimene kohtumine Stanley karikavõistluste finaalis läks aia taha, kui Pittsburghis tuli leppida 2-3 kaotusega, kuid tänasele seeria 2. mängule vastu minnes on meeskond valmis vigade paranduseks. 0-2 taha jäämine võrduks katastroofiga.

(foto: mercurynews.com)
"Sa ei taha kunagi mõnes seerias 0-2 taha jääda. Kui kaotad avamängu või ükskõik millise kohtumise, playoffides ei taha sa kunagi kahte matši järjest kaotada," on enne ülitähtsat kohtumist öelnud väravavaht Martin Jones.

Jones võis üsna pettunult esmaspäeval jäält ära tulla, kuna Sharks lasi tänavu karikamängudes esimest korda normaalajal oma väravale üle 40 pealeviske. Viimane neist, 41. vastaste üritus, oli Nick Bonino hiline 3-2 võiduvärav.

Peter DeBoeri meeskond jäi alguses kohe suurde hätta, kui avakolmandikul jõuti vaid nelja ürituseni. Kodumeeskond sai samal ajal kirja 15 üritust. Neist kaks leidsid ka tee Jonesi selja taha. Teisele matšile vastu minnes on peatreener positiivselt meelestatud.

"Kodumeeskond mängis meist paremini. Me ei leidnud viisi saamaks tasustatud. Aga hea uudis on see, et meil oli viimase viie minutini võiduvõimalus," ütles DeBoer avamängu kohta.

Vigade parandus ei peaks keeruline olema. Meeskond teab täpselt, mis valesti läks.

"Olime kaugel sellest, milline meie mäng peaks olema. Mõistame seda täielikult," tõdes Dainius Zubrus, kes lisas, et Sharksil jäi kiirusest puudu.

Nüüd, kus tänavu teist korda on õhus võimalus, et meeskond kaotab playoffides kaks mängu järjest, ei peaks jalgade liikumisega probleeme tekkima.

Viimati võitis mõni meeskond karikafinaali 0-2 kaotusest 2011. aastal, kui Boston Bruins võõrsil mõlemas mängus Vancouver Canucksile alla jäi. Hiljem saadi aga kodust eemal otsustavas 7. mängus siiski võit kätte.

Kommentaarid