Härra Hoki lahkus meie seast

On suurkujud ja on tõeliselt suured kujud. Üks neist oli Gordie Howe, kes täna 88-aastasena meie seast lahkus. "Härra Hoki" võttis taevastele väljakutele kaasa mitu uhket saavutust, millest nii mõnigi jääb tõenäoliselt alatiseks NHL-i rekordiks.

(foto: Paul Horton/The Canadian Press)
Howe jõudis Detroit Red Wingsi särgis 22 hooaega järjest vähemalt 20 väravani. Ta on 40+ vanuses mängijate hulgas enim punkte kogunud mängija (267) ning samuti kokku üldse enim kohtumisi kirja saanud mängumees. 26 hooaja käigus käis ta jääl 1767 põhihooaja matšis. Esimeses neist oli ta väljakul 18-aastasena ja viimases 51-aastasena.

Karjääri jooksul 23 korda Tähtede mängus osalenud Howe valiti kuus korda põhihooaja MVP-ks ning sama arv kordi õnnestus tal lõpetada liiga resultatiivseima mängijana. Lisaks oli ta viiel korral NHL-i hooaja suurim väravakütt. Howe'ile kuulusid mitmed liiga rekordid, enne kui Wayne Gretzky need üle lõi.

Just vaid Gretzky (894) on läbi aegade väravaküttide edetabelis legendaarset #9 (801) edestamas. Punktide osas jääb Howe 1850-ga alla vaid kolmele mängijale.

Howe võitis Red Wingsiga Stanley karika neli korda ja tema number on üks seitsmest, mis Mootorite linnas on külmutatud.


"Härra Hoki" on kõige muu kõrval jäähokile andnud endanimelise kübaratriki, mis koosneb värava tegemisest, söödu andmisest ja kaklusest. Huvitaval kombel sai ta oma karjääri jooksul sellega ise hakkama aga ainult kaks korda.

Kommentaarid