Blackhawks saatis Bickelli ja Teräväineni Carolinasse

Chicago Blackhawksi fännid on täna saanud ühe väga hea uudise osaliseks. Kuid sellega kaasneb ka üks väga halb uudis. Klubi on viimaks vabanenud Bryan Bickelli kohutavast lepingust. Ent sellest lahti saamiseks tuli ära anda ka Teuvo Teräväinen.

(foto: sportsnet.ca)
Blackhawks andis ründajatest duo Carolina Hurricanesile. Vastu tulid tänavuse drafti 2. ringi valik, mis kuulus algselt New York Rangersile ehk valida saab 50. kohalt ja 2017. aasta drafti 3. ringi valik, mis veidral kombel Blackhawksi enda oma. See läks Hurricanesile septembris tehtud tehingus, mis viis Joakim Nordströmi ja Kris Versteegi Carolinasse.

Bickell oli 2013. aasta karikavõidus suur kangelane ning teenis selle eest 4-aastase lepingu, mille koguväärtuseks 16 miljonit dollarit. Sellele on aga järgnenud kolm väga pettumustvalmistavat hooaega. Tänavuse aasta veetis 30-aastane ründaja enamjaolt AHL-is, saades kõrgliigas väljakule ainult 25 põhihooaja matšis, kus õnnestus kirja saada vaid kaks söödupunkti.

Teräväinen oli Blackhawksi 2012. aasta drafti avaringi valik. 21-aastane soomlane tegi tänavu NHL-is kaasa oma esimese täishooaja, korjates 78 mängust 35 punkti (13+22). Kahe aasta tagusel juuniorite MM-il pööraselt lammutanud (seitsme mänguga 2+13) Teräväinen on kõrgelt hinnatud ning temast loobuti kindlasti väga raske südamega.

"See tehing andis meile võimaluse kasutada ära mõned kogutud drafti valikud, tugevdamaks uueks hooajaks ründajate gruppi kahe Stanley karikavõitjaga," kommenteeris Hurricanesi peamänedžer Ron Francis.

Blackhawks sai tehinguga juurde hädavajalikku palgaruumi, mis võimaldab mängijateturul paremini manööverdada. Hurricanes lisas oma nooruslikku satsi veel ühe põneva mängumehe ning Bickelli leping, keskmise töötasuga neli miljonit, aitab klubil palgafondi täita. Isegi pärast selle üle võtmist on klubil hetkel uueks hooajaks lepinguid vaid 45 miljoni jagu.

Kommentaarid