Canucksi peatreener usub, et mängukorras Sutteriga oleks jõutud playoffidesse

Vancouver Canucks jäi tänavu viimase kolme hooaja jooksul teist korda playoffidest eemale. Pärast julgustavat algust, mil esimesest kuuest kohtumisest saadi punktilisa viies mängus, läksid asjad isegi sedavõrd halvasti, et lõpuks edestati ainult kahte meeskonda. Kuid kõik võinuks vabalt minna ka täiesti teistmoodi. Peatreener Willie Desjardins usub, et kõik jäi Brandon Sutteri vigastuste taha.

(foto: USATSI)
Sutter oli Canucksi jaoks eelmisel suvel suureks täienduseks ja temalt loodeti palju. Kuid eelnevad kolm hooaega Pittsburghis mänginud ründaja käis uue klubi eest väljakul vaid 20 kohtumises. 27-aastase mängumehe hooaeg lõppes juba veebruaris, mil ta lõualuu murdis.

"See on Brandoni jaoks karm, et ta ei saanud näidata seda, milleks ta võimeline on," rääkis Desjardins nädalavahetusel antud intervjuus. "Riietusruumis tundsid kõik, et kui tema on koosseisus, siis jõuame playoffidesse. Kui ta oleks suutnud terveks jääda, siis olnuks meil väga head võimalused playoffidesse jõuda."

Sutter toodi Pittsburghist ära vahetustehinguga, millesse kuulus ka tänavuste karikamängude üks tähtedest Nick Bonino. Ent Desjardins ei nuta tehingut ja 22 playoffide kohtumisega 17 silma (4+13) kogunud ründajat taga.

"Mulle meeldib Nick Bonino, ta on mulle alati meeldinud. Ta on suurepärane kutt, kes liigutab litrit väga hästi" ütles Desjardins. "Kui vaadata Pittsburghi, siis miks nad on nii head? Üks põhjustest on kiirus. Nad liiguvad edasi-tagasi ja on väga kiired. Me pidime enda koosseisu rohkem kiirust lisama."

"Nicki üks vigadest on see, et ta pole kiire. Aga kui sa paned ta Hagelini ja Kesseliga ühte kolmikusse, siis kompenseerivad nemad selle. Kolmik muutub kiireks. Meil ei olnud seda luksust, seega otsustasime valida kuti, kes oli veidi kiirem ja valisime Brandon Sutteri."

Canucks pole selle aastatuhande käigus veel kordagi järjestikustel aastatel karikamängudest eemale jäänud. Desjardins loodab kahtlemata, et koos täie tervise juures oleva Sutteriga suudetakse seda seeriat uuel hooajal elus hoida.

Kommentaarid