RETROKAADRID: San Jose Sharksi läbi aegade esimene mäng

San Jose Sharks võõrustab täna esimest korda ühte Stanley karika finaalseeria kohtumist. Meeskonna fännid on seda veerand sajandit oodanud. Selle vaimus on hea meenutada klubi algusaegu ning meie kõigi õnneks on isegi video Sharksi läbi aegade esimesest mängust internetiavarustes täitsa olemas.

(foto: examiner.com)
Sharksi ajaloo esimene matš toimus 4. oktoobril, 1991, Vancouveris. Arvestades mängueelseid kaadreid (lehte lugev toonane kapten ja pragune peamänedžer Doug Wilson jms), siis mindi sellele nähtavasti vastu üsna pingevabalt. Mures võis olla vaid kaitsemees Neil Wilkinson, kelle #5 särki kuskilt ei leitud ja nii pidi jääle minema #45-ga. Kohtumine lõppes vaatamata Jeff Hacketti 48-le tõrjele 3-4 kaotusega.


Meeskonda kuulus siis ka Mike Sullivan. Praegune Pittsburgh Penguinsi peatreener lõi toona põhiturniiril kaasa 64 matšis, kogudes 19 punkti (8+11).

Vanast ajast väärib meenutamist ka promoklipp, millega kodufänne iga mängu eel vastu võeti.


Sharks esimene kodune kohtumine oli samuti Vancouver Canucksiga. See kaotati skooriga 2-5. Oma ajaloo kolmandast matšist saadi Calgary Flamesi vastu 4-3 tulemusega esimene võit kätte, aga see oli üks vaid 17-st, mis kogu hooaja jooksul korjati. Olid alles ajad.

Kommentaarid