Sheary lisaajavärav andis Penguinsile finaalis 2-0 edu

Pittsburgh Penguinsi pikk pink jätkab playoffides vastaste kurvastamist. Bryan Rust jäi küll finaalseeria 2. mängus vahelduseks väravata, aga kohe kerkis esile uus kangelane. Selleks sai Conor Sheary, kelle lisaajavärav andis meeskonnale 2-1 võidu ning San Jose Sharksi vastu peetavas seerias 2-0 edu.

(foto: newsshine.com)
Lisaminutitest oli kulunud 2:35, kui Sidney Crosby võitis ründetsoonis lahtiviske, litter läks Kris Letangile ning kiirelt omakorda edasi Shearyle, kes jõudis oma playoffide neljanda tabamuseni. Omal ajal draftimata jäänud 23-aastasest ründajast sai ajaloo viies kollanokk, kes karikafinaalis lisaajal võidutabamuseni jõudnud.

Koll oli kahtlamata magus, kuna normaalajal lasid pingviinid endale hilise viigivärava. Justin Braun suutis 4:05 enne lõppu litri meeste summast läbi saata ja 1-1 teha. 29-aastane kaitsemees oli väljakul vaatamata sellele, et perekonnas on hetkel rasked ajad. Braun on abielus Tom Lysiaki tütrega. Endine Calgary Flamesi ja Chicago Blackhawksi ründaja lahkus meie seast maikuu eelviimasel päeval.

Penguins oli ette pääsenud teisel kolmandikul Phil Kesseli tänavusest kümnendast karikamängude väravast. Phil the Thrill on alates 2007. aastast alles teine playoffides kümne kollinu jõudnud Penguinsi mängija, kelle nimi pole Sidney Crosby või Jevgeni Malkin.

Sarnaselt avamängule domineeris ka seekord Penguins võimsalt esimest kolmandiku, olles pealevisetega üle 11-6. Sharks jõudis oma kümnenda ürituseni alles mõned minutid enne teise kolmandiku lõppu. Lisaks mindi seal vahepeal 11:07 ilma ühegi ürituseta!

Lõpuks oli Penguins pealevisetega üle 30-22. Matt Murray jõudis oma playoffide 13. võiduni. Vaid kolmel kollanokal on neid ühe aasta jooksul karikamängudes olnud rohkem. Lisaks on üldse ajaloo jooksul olnud vaid kaheksa uustulnukast puurilukku, kes playoffides rohkem kui ühe võidu saanud.

Murray & Co jaoks oli see playoffide üheksas kodune võit ning sellega korratakse klubi rekordit. Kodupubliku ees on end mängitud suurepärasele positsioonile, aga asi pole muidugi veel otsustatud.

"Tegime kodus hästi mängides töö korralikult ära, aga teame, et San Josesse minek saab olema väljakutseks," märkis Crosby.

Kahe matši peale nüüd pealevisetega kokku 48-71 allajääv Sharks pole ka püssi põõsasse visanud.

"1. mäng otsustati viimase kahe minuti sees ja tänane otsustati lisaajal. Arvan, et jätame matused ära," ütles Sharksi peatreener Peter DeBoer.


Seeria jätkub San Joses laupäeval. Sharks pole oma 25-aastase ajaloo jooksul kordagi playoffides 0-2 kaotusseisust välja tulnud. Tegu on läbi aegade 50. korraga, mil seitsmemängulise formaadi juures on üks meeskond finaalis välja võidelnud 2-0 edu. 44 juhul on need olukorrad ka karikavõiduks mängitud.

Kommentaarid