Tite needus tabas jälle? Malkin on punktipõua peal

Kui Pittsburgh Penguins 2009. aastal Stanley karika võitis, siis kogus Jevgeni Malkin Detroit Red Wingsi vastu seitsmemängulise seeria käigus kaheksa punkti. Ent venelane on tänavu San Jose Sharksi vastu esimese kolme mänguga nulli peale jäänud. Tundub, et tite needus on jälle tabanud.

(foto: trunkweed.com)
Malkin sai 31. mail esimest korda isaks, kui ilmavalgust nägi pisike Nikita. Täpselt samamoodi oli pärast isaks saamist Sharksi vastu peetud seeria käigus raskustes ka teine venelasest ründeäss Vladimir Tarasenko. Kogu hooaja jooksul vingelt paugutanud Tarasenko sattus läänekonverentsi finaalis hooaja pikima punktipõua peale ning suutis selle murda alles siis, kui oli juba selgelt liiga hilja.

Penguins Malkini panusest esimestes mängudes puudust ei tundnud, kuna need mõlemad võideti, aga nüüd, mil seeria on uuesti tasavägine, oleks tema väravaid ja sööte hädasti vaja.

"Tal on olnud suur osa meie playoffide edus. Kuid tean, et tal on veel üks tase, millele jõuda ja millega ta aitaks meil võita," on enne tänast finaali 4. mängu öelnud Penguinsi peatreeneri Mike Sullivan.

Malkin kogus eelneva kolme seeria jooksul peetud 17 mänguga 15 punkti. Nende seas oli ka üks nelja punktiga mäng ning idakonverentsi finaali viimases kohtumises oli ta 2-1 võidus sööduga osaline mõlemas oma meeskonna väravas.

Venelane ise, vähemalt veel mitte, oma esituste pärast ei muretse.

"Ei, me juhime seeriat 2-1," vastas Malkin küsimusele, kas ta on hakanud frustratsiooni tundma. "Ma ei skoori palju, aga üritan oma meeskonda erinevat moodi aidata. Mängides näiteks paremini kaitsetsoonis. Üritan skoorida, aga see pole lihtne."

Hooaja pikimaks punktipõuaks on Malkinil neli mängu. See juhtus playoffide 2. ringis Washington Capitalsi vastu. Täna võib ta selle kordamiseni jõuda. Kuigi Sidney Crosby usub, et põud murdub peagi.

"Vaadates tema mängu ja seda, kuidas ta endale ja kolmikukaaslastele võimalusi loob, siis peaks see olema vaid aja küsimus," ütles meeskonna kapten.

Finaalseeria 4. mäng algab tuleval ööl Eesti aja järgi kell 3.

Kommentaarid