Malkin lõpetas põua, Penguins jõudis karikast ühe võidu kaugusele

Tänavuses Stanley karika finaalseerias esimesest kolmest mängust punktideta koju läinud Jevgeni Malkin sai 4. kohtumises punni pealt ning aitas Pittsburgh Penguinsi klubi ajaloo neljandast triumfist ühe võidu kaugusele. San Jose Sharksist oldi võõrsil üle 3-1.

(foto: Ezra Shaw/Getty Images)
Metallica oli toodud hümni esitama, kuid seegi ei suutnud Sharksile tuua mängu avaväravat. Kõigis kohtumistes on pingviinid skoori avanud ja nii on raske Peter DeBoeri meeskonnal võitudeni jõuda. Avavärava au sai seekord endale kaitsja Ian Cole, kes jõudis ühtlasi karjääri esimese playoffide tabamuseni.

"Oleme kogu seeria käigus tagaajajad olnud, kuna pole esimesena skoorinud," märkis DeBoer pärast lõpusireeni. "See ajab su rütmist välja ja mõjutab sinu mängu kõiki valdkondi. See on kõige tähtsam asi, mille peame parandama. Peame leidma viisi, kuidas mängus varem tabloole saada, selle asemel, et terve õhtu seda taga ajada."

Teist korda seeria käigus läks Sharksil seekord ka sedavõrd halvasti, et enne Matt Murray puhta paberi määrimist jäädi 0-2 auku. Selle korraldas ülekaalust just Malkin, kes avavärava juures sai kirja söödupunkti.

"Ma ei muutnud oma mängu väga, tahtsin lihtsalt litriga rohkem mängida," ütles venelane pärast kolmemängulise põua murdmist.

Teist mängu järjest Tomaš Hertlita mänginud Sharks tegi kohtumise uuesti tasavägiseks viimase perioodi 9. minuti alguses, mil Melker Karlsson oma playoffide neljanda tabamuseni jõudis, kuid kogu kohtumise jooksul jõuti vaid 24 pealeviskeni ning Murray tegutses postide vahel väga kindlalt.

22-aastane puurivaht on nüüd Penguinsi ajaloos playoffide võitude osas 14-ga juba kolmandal kohal. Ette jäävad ainult Marc-Andre Fleury (53) ja Tom Barrasso (56). Veel vaid üks võit on tal puudu liiga kollanokkadest puurivahtide rekordi kordamisest.

"Ta on olnud lihtsalt suurepärane," ütles noore puuriluku kohta Sidney Crosby. "Seda oli täna hästi näha. Nad surusid lõpuosas, said ühe ja jätkasid tulemist. Ta tegi läbimurdel ühe tähtsa tõrje ja oli mitmeid väravaesiseid rüselusi. Ta on näitamas ülimat tasakaalukust ja küpset mängu."

Pärast Murray kangelastegusid pani kaks minutit enne lõppu tordi peale kirsi Eric Fehr, kes oma tänavuse kolmanda tabamusega kordab karjääri tippmarki.

Penguins sai kolm kolli vaid 20 pealeviskega. Martin Jonesil ei olnud ilmselgelt kõige parem päev. Nii nagu ka meeskonna peamistel veduritel Joe Pavelskil, Joe Thorntonil, Logan Couture'il ja Brent Burnsil, kes kõik kohtumiselt nulliga ära tulid.


Malkinil on nüüd karjääri jooksul playoffides kirjas kümme võiduväravat. Ainult Jaromir Jagr (14) ja Mario Lemieux (11) on Penguinsi särgis rohkem suutnud.

Kommentaarid