Sullivan kiidab Crosbyt taevani

Sidney Crosby jaoks algas tänavune Stanley karikavõitluste finaalseeria väikese tähisega. Pittsburgh Penguinsi 3-2 võidumängus jõudis ta sööduga karjääri 10. finaalis tulnud punktini. Peatreener Mike Sullivan kiidab oma kaptenit taevani ja mitte ainult ründetootlikuse pärast.

(foto: Gene E. Puskar/AP Photo)
Crosby oli eile muljetavaldaval kombel koos Eric Fehriga ainsad meeskonna põhimängijad, kes võtsid osa vabatahtlikust treeningust. Kapten on kõigile eeskuju andmas.

"Ta ei ole juhuslikult sedavõrd hea," märkis Sullivan pärast trenni. "Ma ei tea, kas ma olengi üldse oma liigas viibimise ajal näinud samasuguse tööeetikaga mängijat. Sidil on täitmatu isu saada paremaks ja olla parim. Arvan, et see ongi põhjuseks, miks ta nii hea on."

Sullivan lisas: "Kõik näevad tema talenti. On olemas mitmeid talendikaid kutte, aga arvan, et tema tööeetika võimaldab tal olla see mängija, kes ta on. See on muljetavaldav."

Crosby punktisaak on playoffides tema kõrgete standardite kohaselt jäänud veidi tagasihoidlikuks (19 matšiga 16 silma), kuid tema väärtus ei piirdu vaid sellega. Karikamängudes on ta oma meeskonna eest väljakul rassinud keskmiselt 20 minutit ja 29 sekundit.

Töö jätkub tuleval ööl, mil kell kolm algab finaalseeria 2. mäng.

Kommentaarid