Anaheimis anti meeskonna ohjad uuesti Randy Carlyle'i kätte

Anaheim Ducksile 2007. aastal klubi esimese ja seni ainsa Stanley karikavõidu toonud Randy Carlyle on alates tänasest meeskonna juures tagasi. Peamänedžer Bob Murray teatas, et 60-aastane kanadalane on uuesti meeskonna peatreeneriks määratud.

(foto: Getty Images)
Carlyle'ist sai 2005. aastal algselt Ducksi ajaloo seitsmes peatreener. Ta tõi meeskonnale 516-st põhihooaja mängust 273 võitu, mis tähistab klubi läbi aegade tippmarki. Samuti on ta võitnud klubi rekordit tähistavad 36 playoffide kohtumist. Just nendest on meeskond viimastel aastatel puudust tundnud.

"Randy on ennast tõestanud võitja ja motivaatorina, kes kogu karjääri jooksul teinud treenerina head tööd," ütles Murray mehe kohta, kelle ta 2011. aasta novembris vallandas. "Meie ootused on ülimalt kõrged ning usun, et Randy on treener, kes suudab meid viia playoffide edu ja lõpliku eesmärgi, Stanley karika suunas."

Carlyle maandus mõned kuud pärast Anaheimis vallandamisteate saamist Toronto Maple Leafsi peatreeneri toolile. Seda hoidis ta 2015. jaanuarini, mil liigas kaitsjana üle 1000 kohtumise kirja saanud mees just kehva kaitse tõttu vallandati.

Torontos tüüris Carlyle meeskonna 188 kohtumise käigus 91 võiduni.

"Olen ülirõõmus võimaluse üle naasta Anaheimi ja taasühineda organisatsiooniga, kes andis mulle NHL-is esimesena võimaluse peatreenerina töötada. Olen seda meeskonda viimasel paaril hooajal teraselt jälginud ning olen tuttav meeskonna tuumikuga. Usun, et see meeskond võib koheselt võita ja ma ei jaksa asjaga alustamist ära oodata," kommenteeris Carlyle.

Väidetavalt omavad Carlyle'i naasmise juures tähtsat rolli ka meeskonna liidrid Ryan Getzlaf ja Corey Perry, kes soovisid väga tema juhendamisel uuesti mängida.

Carlyle'i vastu tundis elavat huvi ka Calgary Flames, kes on nüüd jäänud ainsaks peatreenerita meeskonnaks.

Kommentaarid