Kings ei kaalu Brownist loobumist

Kui Anže Kopitar lõppeval nädalal Los Angeles Kingsi uueks kapteniks määrati, siis oli alust arvata, et seni C-tähte rinnal kandnud Dustin Browni lips on klubis läbi. Kuid nii siiski pole. Vähemalt veel mitte. Peamänedžer Dean Lombardi loodab selle sammuga kogenud ründajalt paremad esitused välja võluda.

(foto: thehockeywriters.com)
Brown piirdus tänavu teist hooaega järjest vaid 11 väravaga, mis tema karjääri halvim näitaja. Punkte jäi kirja ainult 28. Rohkem kui poole võrra vähem võrreldes elu parima hooajaga (2007/08, 60 punkti).

"Usun täielikult, et ta leiab uuesti oma mängu. Ta mõistab hästi seda, et eduka meeskonnana tegutsemiseks vajame temalt paremaid esitusi, milleks ta ka võimeline on," ütles Lombardi 31-aastase ameeriklase kohta, lisades et mitte väga ammu oli tema näol tegu liiga ühe parima jõulise ründajaga.

Kaptenivahetust ei maksa ehk tõesti liiga tõsiselt võtta. Äsja klubi ajaloo esimeses Stanley karika finaalseerias osalenud San Jose Sharksil on meeskonnas koguni kaks endist kaptenit.

Muutuse näol on võimalik lüüa kaks kärbest ühe hoobiga. See võiks Browni silmis uuesti tule sütitada ning uus kapten Kopitar võiks oma mängu veelgi parandada.

"On käes aeg Kopitaril asi üle võtta. Ta on meie üks parimaid mängijaid ja alustab oma parimaid mängija aastaid. Nüüd on käes tema kord," rääkis Lombardi uue C-tähe kandja kohta.

28-aastane Kopitar oli tänavu üheksandat hooaega järjest (!) meeskonna resultatiivseim mängija. 81 matšiga õnnestus koguda 74 silma (25+49). Sloveeni hinnangul muutuse tõttu mingisugust tüliõuna ei teki.

"Suus on üheaegselt magus ja mõru maitse, kuna oleme temaga väga head sõbrad. Oleme minu kümne LA-s veedetud aasta jooksul arendanud tugeva üksteisemõistmise," kommenteeris Kopitar. "Ma ei ütleks, et tegu on kohmetu olukorraga. See on äkki lihtsalt veidi mõru, aga ma ei arva, et see meievahelist suhet muudab. Vajan teda endiselt enda kõrvale, et ta mind paljude asjadega aitaks ja loodetavasti tuleme sellega toime ning jätkame koos töötamist."

Vaatamata sel nädalal tehtud otsusele on Lombardi Browni nimetanud klubi ajaloo parimaks kapteniks. Kopitarile on korralik eeskuju ette pandud.

Kommentaarid