DeBoer ei muretse väheste pealevisete pärast

Finaalseeria üks kuumimaid teemasid on olnud see, kuidas Pittsburgh Penguins seni kõigis kolmes mängus San Jose Sharksist selgelt rohkem pealeviskeid kirja saanud. Ent Sharksi peatreener Peter DeBoeri ei muretse selle pärast. See olevat rohkem meedia poolt ülespuhutud teema.

(foto: cbssports.com)
"Kas see fakt, et neil on seeria peale kirjas 30 pealeviset rohkem häirib mind? Arvatavasti mitte nii palju, kui teid," ütles DeBoer eile meediakogunemisel.

Penguins on kolme mänguga jõudnud 113 väravale läinud ürituseni ja Sharks on piirdunud 74-ga. Samas on kõik üritused (väravale läinud pealevisete kõrval ka mööda läinud üritused, vastaste blokid jne) Penguinsi kasuks 202-186. Tegu palju väiksema vahega ning seeria tasavägisust näitab ka tegelikult senine väravate saak - Penguins 7, Sharks 6.

"Nad teevad igalt poolt pealeviskeid. Mina arvan, et pead kvantiteedile kvaliteeti eelistama," on DeBoeri arvamus olukorra kohta.

Kui vaadata väravale läinud pealevisetest kaugemale, siis oli Sharks seeria 3. mängus üritustega isegi üle 79-76.

Pigem võib hoopis kiita Penguinsi pealevisete blokeerimise võimekust. Nende osas on seeria jooksul parem oldud 73-51. Eelmises matšis kujunes ülekaaluks 38-22.

DeBoer on öelnud, et kui üldse millegi kallal nuriseda, siis oleks selleks see, et tema mängijad pole piisavalt palju pealeviskeid blokeerinud.

Kommentaarid