Coyotes tegi Goligoskist klubi ühe enimteeniva mängija

Lõppenud hooajal 37 punktiga (5+32) ühe oma karjääri parima aasta teinud Alex Goligoski on hea vormi eest saanud kenasti tasustatud. Arizona Coyotes tegi 30-aastasest kaitsemehest klubi ühe enimteeniva mängija. 5-aastase lepingu koguväärtuseks on 27.375 miljonit dollarit ja keskmiseks töötasuks 5.475 miljonit.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Coyotes hankis eelmisel nädalal Goligoski mängijaõigused Dallas Starsilt, kes maksis vana lepinguga ameeriklasele keskmiselt 4.6 miljonit aastas.

Karjääri Pittsburghis Penguinsis alustanud Goligoskist on Coyotesi ridades suurema keskmise palgaga vaid kaks meest. Oliver Ekman-Larsson (5.5 miljonit) ja Mike Smith (5.66).

"Olen väga rõõmus Coyotesiga liitumise üle. Arizona on suurepärane koht elamiseks ja mängimiseks ning olen elevil, liitudes tõusva meeskonnaga, millel on tonnide kaupa talenti ja väga helge tulevik," rääkis Gologoski pärast lepingu allkirjastamist.

Karjääri jooksul kokku seni 562 mänguga 277 punkti (55+222) kogunud kaitsja võluti Coyotesi poolt ära kahepäevase linna ja klubi tutvustamisega. Tema hankimine on uue peamänedžeri John Chayka esimene suurem lüke.

"Oleme ülirõõmsad, et allkirjastasime Alexiga pikaajalise lepingu," ütles Chayka. "Alex on suurepärane uisutaja ja tark, efektiivne kaitsemees, kes liigutab hästi litrit ja teeb oma kaaslased paremaks. Ta aitab meil kaitset kindlamaks teha ning toetab noormängijate arengut. Temast saab suurepärane lisandus meie meeskonda."

Coyotes on kaks hooaega järjest lõpetanud endale lastud väravate osas liiga viimase kolme seas, seega on igasugune täiendus kaitses igati tervitatav. Tõenäoliselt timmitakse seda suve käigus veelgi.

Vaatamata Goligoski lepingule võivad koiotid endiselt kõvasti raha tuulde lasta. Palgafondi miinimum tasemele jõudmiseks on vaja kulutada veel ühe 14 miljoni.

Kommentaarid