Hitchcocki mantlipärijana välja reklaamitud Muller liitus hoopis Canadiensiga

Sel nädalal selgus, et St. Louis Bluesi loots Ken Hitchcock alustab sügisel oma treenerikarjääri viimast hooaega ning tema võimaliku mantlipärijana hõigati välja abitreeneri Kirk Mulleri nimi. Kuid 50-aastane kanadalane on nüüd hoopis liitunud Montreal Canadiensiga.

(foto: omnifeed.com)
Muller on naasnud oma juurte juurde. Aastatel 1991-95 pidas ta Canadiensi särgis 267 põhiturniiri kohtumist, aidates meeskonna 1993. aastal ka Stanley karikani. Lisaks sai tema NHL-i treeneri karjäär ka alguse just Montrealist, kus ta aastatel 2006-11 tegutses abitreenerina. Seda ka väga edukalt.


Mängijana kokku kuute klubi esindanud Muller lahkus 2011. aastal Nashville Predatorsi AHL-i meeskonna peatreeneriks ja kiirelt sai ta juba ka oma esimese NHL-i peatreeneri koha, kui novembris Carolina Hurricanes temast Paul Maurice'i mantlipärija tegi.

Muller töötas Hurricanesi juures kokku kaks ja pool hooaega, tuues 187-st põhihooaja matšist 80 võitu. Koostöö lõpetati temaga pärast hooaja 2013/14 lõppu, mil 2006. aasta karikavõitjal jäi playoffidest puudu kümme punkti. Siiski ei pidanud aga Muller pikalt töötu olema, kuna Blues võttis ta nädal hiljem abitreenerina ametisse. Ja nüüd on ta siis otsaga tagasi Montrealis.

"Oleme väga rahul, et saame teatada Kirk Mulleri palkamisest. Samuti oleme ülimalt rõõmsad tema soovi üle naasta Canadiensi organisatsiooni," andis pärast palkamist teada peamänedžer Marc Bergevin. "Kirk toob suure hulga kogemusi, sihikindlust ja liidriomadusi ning mul pole kahtlustki, et need omadused on meie treenerite personali jaoks hädavajalikud."

Bergevin lisas, et Mulleri varasemad teadmised klubist aitavad kindlasti meeskonna edule kaasa.

Mulleri lahkumine tähendab seda, et Hitchcock peab endale nüüd kaks uut abilist otsima. Üheaastase lepinguga polnud nõus klubis jätkama ka 2006. aastal liitunud Brad Shaw, keda peetakse Bluesi erimeeskondade edu arhitektiks. Ülekaalu osas oldi tänavu 21.5%-ga liiga kuues ning vähemuse arvestuses jäi Hitchcocki meeskonna 85.1% alla vaid Anaheim Ducksile.

Kommentaarid