USA maailmakarika koosseisu kokku pannud Dean Lombardi jagas selgitusi

Eelmisel nädalal teatati sügisel peetava jäähoki maailmakarika lõplikud koosseisud ning ameeriklased üllatasid oma valiku puhul Phil Kesseli välja jätmisega. Meeskonna kokku pannud Dean Lombardi on sellega seoses nüüd selgitusi jaganud.

(foto: nhl.nbcsports.com)
Lisaks Kesselile puuduvad teiste seas satsist ka Tyler Johnson, Kevin Shattenkirk ja Justin Faulk. Talendikate mängijate kohad on jagatud meestele, kes rohkem tuntud musta töö tegijatena.

"Ta on tippklassi mängija, aga sama kehtib ka teiste kuttide kohta," rääkis igapäevaselt Los Angeles Kingsi juures askeldav Lombardi Kesselist. "Tegu on head sorti probleemiga, kuid sul ei saa olla vaid oskuslikud mängijad, nii nagu ei saa olla ka vaid töörügajad. Ehitad tõelist meeskonda, mitte Tähtede mängu meeskonda."

Lombardi on turniiriks pannud konkreetse eesmärgi. Selleks on suurfavoriidi Kanada alistamine. Tema hinnangul peaks peatreeneri John Tortorella käsutusse antud koosseis selleks võimeline olema.

"Kanada on standardiks ja pead selle suunas vaatama, kui soovid turniiri võita," lisas Lombardi. "Kui nad suudavad sobituda nagu 1996. aasta mängijate grupp ja ehk õppida mõnest veast, mis nad varem on teinud - paljud on neist varem koos olnud - siis suudavad nad Kanada alistada. Selles pole kahtlustki."

USA võitis 1996. aastal maailmakarika, olles finaalis mängudega 2-1 Kanadast parem. Seal Tony Amonte poolt tulnud võiduväravat hindab Lombardi isegi kõrgemalt, kui 1980. aasta olümpiamängude legendaarse "Miracle on Ice" matši otsustavat tabamust.

Kanada ja USA on sarnaselt 20 aasta tagusele turniirile ka tänavu alagrupikaaslased. Jõuvahekordadest saab esimese aimu 20. septembril.

Kommentaarid