Flames hankis salapärase Tšehhi väravavahi

Calgary Flamesi puurivahid tegutsesid lõppenud hooajal väga nutuselt ja on selge, et meeskond vajab endale uut esikinnast. Suvel hakatakse sellega kindlasti aktiivselt tegelema. Küll on aga juba nüüd ära tehtud üks lüke olukorra parandamiseks. Vähetuntud Tšehhi väravavahi David Rittichiga on tehtud aastane leping.

(foto: bkboleslav.cz.com)
23-aastane Rittich veetis viimased kaks hooaega Mlada Boleslavis, tõrjudes tänavu põhiturniiril 91.9%-ga ja lastes 2.50 väravat. Tegu pole kaugeltki muljetavaldavate näitajatega, kuid 193cm pikk puurivaht olevat Flamesi asjaninade poolt kõrgelt hinnatud.

Kõigi eelduste kohaselt alustab seni isegi mitte ühegi vanuseklassi koondise eest väljakul käinud Rittich hooaega AHL-is. Aga kuna Flamesil on seis väravavahtidega nii nagu on, siis võimalik, et salapärane tšehh saab siiski ka NHL-is oma võimaluse. Ise on ta selleks 100% valmis.

"See on minu jaoks suur võimalus, annan endast kõik, et NHL-i jõuda," on Rittich Tšehhi meediale öelnud.

Kaks Flamesi tänavustest väravavahtidest on juba klubi vahetanud. Jonas Hiller ja Niklas Bäckström siirdusid mõlemad tagasi kodumaale. Esimene tegi lepingu EHC Bieliga ning teine liitus Siim Liiviku koduklubi HIFK-ga, kust omal ajal ka karjääri alustas.

Tõenäoliselt lahkub vabaagendina ka veebruaris tõsise põlvevigastuse saanud Karri Rämo. Alles jäävad noorukid, kellest vaid Joni Ortiol on NHL-i kogemus olemas. Kuid ka temaga on vaja teha uus leping.

Rittich pole ka ainus Tšehhi liiga mängija, kellega Flames pärast põhiturniiri lõppu on lepingu teinud. Palgatud on ka ründaja Daniel Pribyl, kes kogus Extraligas põhihooajal 45 mänguga 45 silma (16+29).

23-aastane mängumees on Montreal Canadiensi 2011. aasta drafti 6. ringi valik, aga kordagi temaga lepingujuttudeni ei jõutud.

Sahistatakse, et Pribyl võib uut hooaega alustada isegi Sean Monahani ja Johnny Gaudreau kõrval Flamesi esimeses ründekolmikus.

Kommentaarid