Hindamatuks nimetatud Casey Cizikas sai Islandersilt uue lepingu

Iga vend ei olema ilge väravakütt või söödumeister, et end meeskonna jaoks hindamatuks mängida. Seda saab teha ka tööka ja hingestatud esitustega. Täpselt sellega on hakkama saanud Casey Cizikas, kes nüüd ka New York Islandersilt uue 5-aastase lepingu saanud.

(foto: Getty Images)
Islandersi 2009. aasta drafti 4. ringi valikul lõppeb tänavuse hooajaga kaheaastane leping, mille koguväärtuseks kaks miljonit dollarit. Uue kontrahtiga teenib ta ainuüksi ühe hooajaga rohkem kui eelmine leping kokku! Täpsemalt laekub tänavu põhiturniiril 80 mänguga 29 punktini ( 8+21) jõudnud ründaja pangakontole viie aastaga 16.75 miljonit (keskmine töötasu 3.35 miljonit). Mees on klubi poolt väga kõrgelt hinnatud.

"Casey on arenenud usaldusväärseks kahesuunaliseks tsentriks ja oleme rahul, et saime temaga kuni 2021. aastani kokkuleppele. Tema energia ja kirg, nii jääl kui kohalikus kogukonnas, teevad temast hindamatu koosseisu liikme," kommenteeris uue lepingu järgselt peamänedžer Garth Snow.

Cizikas on viimaste aastate jooksul moodustanud Matt Martini ja Cal Clutterbuckiga suurepärase kolmiku, mida on hakatud kutsuma NHL-i parimaks 4. ründekolmikuks. Tegu on väga töökate mängumeestega, kes samal ajal oskavad ka rünnakul panustada. Clutterbuck näiteks lõpetas tänavu põhiturniiri 15 väravaga.

Kolmiku üheks leivanumbriks on ka vastaste pidev töötlemine. Cizikas tõestas seda tänavu hästi playoffides.


"Olen väga rõõmus, et saan järgmised viis hooaega veel New York Islander olla. Alates hetkest, mil mind drafiti on organisatsioon minu suhtes olnud esmaklassiline ning oleme meeskonnana minu siin viibitud aja jooksul väga kaugele jõudnud. Olen elevil, et saan ka edaspidi kuuluda mängijate gruppi, millega jätkame püüdlemist lõppeesmärgi suunas, milleks on Stanley karikas," kommenteeris Cizikas.

Aeg näitab, kas karika suunas liikumine jätkub liiga parima 4. kolmikuga. Martinist on saamas piiranguteta vabaagent.

Meeskonna põhimängijatest on leping lõppemas ka Kyle Okposol, Frans Nielsenil ja Ryan Strome'il. Viimane on küll piiratud staatusega.

Kommentaarid