Flyers alustab järjekordse Vene eksperimendiga

Philadelphia Flyers tõmbas vaid pärast ühte hooaega otsad kokku Jevgeni Medvedevi eksperimendiga, kuid kohe alustatakse teise venelasega uut. Klubi teatas, et on sõlminud lepingu Roman Ljubimoviga, kes aitas Venemaa läinud kevadel MM-pronksini.

(foto: csnphilly.com)
24-aastane Ljubimov, kes on Moskva CSKA kasvandik, sai MM-turniiril kümne mänguga kirja kaheksa punkti (4+4). KHL-is tuli läinud hooajal temalt 52 mänguga 14 punkti (7+7) ning kokku on on seal 186 kohtumisega kirjas 15 väravat ja 33 silma.

"Ta on rollimängija," ütles aastase lepingu teinud ründaja kohta Flyeri peamänedžer Ron Hextall. "Ma ei arva, et ta saab olema meie ülekaalu esimeses meeskonnas. Ta on kõva töömees, julgeb värava peale minna, teeb räpaseid väravaid. Ta on hea kasvuga ja uisutab hästi."

Haxtall lisas ka, et Ljubimovit jälgiti juba paar aastat, ent just tema tänavused esitused MM-il panid klubi otsustavalt tegutsema.

Kahesuunalise lepinguga on Ljubimovi palk NHL-is 925 000 dollarit.

Lisaks teatas Flyers, et lepinguni on jõutud ka Jordan Wealiga (üks aasta, 650 000). 24-aastane ründaja, kes jaanuaris Vincent Lecavalier tehingu käigus Los Angeles Kingsist hangiti, oli üks 24-st mängijast, kes uue lepinguga seoses vahekohtu poole pöördus. Kuid enne istungit jõuti siiski kokkuleppele.

Sama kehtib Detroit Red Wingsi Jared Coreau ja New Jersey Devilsi Kyle Palmieri kohta. Esimene saab kahe aasta peale 1.225 miljonit ja teine viie aasta peale 23.25 miljonit. Seejuures on Red Wings seoses Petr Mrazeki lepinguga enda initsiatiivil arbitraaži poole pöördunud.

Kommentaarid