Buffalos valitsevad uuel hooajal väravas rootslased

Buffalo Sabresi jaoks kujunes vabaagentide turu avanemine üsna erakordseks. Peamänedžer Tim Murray pidi oma plaanid käigupealt ümber mängima, kuna üks väravavaht, kelle nime pole avaldatud, otsustas viimasel hetkel hoopis teise klubi kasuks. See on aga loonud teistmoodi erilise olukorra. Uuel hooajal on meeskonnal kõik puurivahid rootslased.

(foto: newsclip.com)
Väidetavalt oli see Pittsburgh Penguinsiga Stanley karikani jõudnud Jeff Zatkoff, kes viimasel hetkel meelt muutis. Seda ajal, mil Murray oli tema agendile allkirjastamiseks lepingu juba kohale saatnud! 29-aastane ameeriklane otsustas aga uue karikavõidu võimaluse ja Los Angeles Kingsi kasuks.

Selle peale tõi Murray esikinda Robin Lehneri varumeheks Anders Nilssoni. Piiratud vabaagendi staatuses olnud väravavahi eest anti St. Louis Bluesile järgmise drafti 5. ringi valik. Lõppenud hooaega Edmontonis alustanud mehega tehti ka kiirelt leping ära. Käed löödi aastaks ja ühe miljoni peale.

Kahe klubi peale võitis Nilsson tänavu 24-st stardist kümme, lastes 3.12 väravat ja tõrjudes 90.1%-ga. Tegu päris kahvatute numbritega, aga 26-aastasel puurilukul olid ka omad hiilgehetked. Näiteks novembris lasi ta kümne kohtumise jooksul 2.40 väravat ja tõrjus 91.5%-ga.

Samas on selgemast selgem, et Buffalos annab Nilssonile võimaluse vaid Lehneri vigastus. Mis samas võib muidugi ka vabalt tulla, sest viimase kahe hooaja jooksul on ta kokku piirdunud ainult 46 mänguga.

Sabresi kolmandaks numbriks on Linus Ullmark. Alanud kuu lõpus 23-aastaseks saav noormees tegi päris eduka debüüthooaja, võites 20-st stardist kaheksa, lastes 2.80 väravat ja tõrjudes 91.3%-ga, ent teda soovitakse hetkel veel AHL-is veidikene küpsetada.

Kommentaarid