Jonathan Bernier kolib Anaheimi

Toronto Maple Leafs läheb järgmisele hooajale vastu täiesti uue väravavahtide tandemiga. Meeskonna ümbervormimine on jätkunud Jonathan Bernier'st loobumisega. 27-aastane puurivaht anti Anaheim Ducksile. Vastu tuli tingimustega 2017. aasta drafti valik.

(foto: scoopnest.com)
Varasemalt LA Kingsi esindanud Bernier naaseb Californiasse pärast kolme üsnagi kõikuvat hooaega. Ta suutis Leafsi särgis 144-st mängust võita 59, lastes 2.80 väravat ja tõrjudes 91.5%-ga. Äsja lõppenud hooaeg oli aga üsna õnnetu.


Anaheimis vana treeneri Randy Carlyle'iga kokku saavast väravavahist kujuneb tõenäoliselt John Gibsoni varumees.

Torontos saab kindlaks alustajaks just Anaheimist toodud Frederik Andersen. Põhimõtteliselt võibki tehingut pidada väravavahtide vahetuseks. Eelmisel kuul jäi Bernier paketti kaasamata lihtsalt seetõttu, et 1. juulil oli vaja talle välja maksta lepinguga kaasnev boonus kaks miljonit dollarit. See tähendab, et alati raha lugev Ducks peab uuele puurilukule hooaja jooksul reaalset raha välja maksma vaid 2.15 miljonit.

"Mängisime Ducksi vastu päris palju ja neil oli alati suurepärane meeskond," meenutas Bernier oma LA aegu. "Nad on tavaliselt suur, tugev ja oskuslik meeskond. Kaitse mõttes on nad väga kindlad ja paigas on hea süsteem. Tean Randyt hästi, ta on treener, kelle jaoks on kaitse prioriteetide hulgas, seega arvan, et sobime suurepäraselt."

Terve karjääri jooksul on Bernier seni 213-st mängust võitnud 88, lastes 2.67 väravat ja tõrjudes 91.5%-ga.

Kommentaarid