Widemani poolt katki tehtud kohtuniku karjäär võib läbi olla

Vigastused on aastate jooksul lõpetanud mitmete mängijate karjäärid, aga tõenäoliselt läheb nüüd trauma nahka ka ühe kohtuniku karjäär. Selleks on Don Henderson, kelle Calgary Flamesi kaitsemees Dennis Wideman läinud jaanuaris katki tegi.

(foto: USATSI)
Henderson käis juuli alguses kaelaoperatsioonil ja selle tõttu ei pruugi ta enam jääle pääseda.

"Paljud ütlevad, et Wideman pole seda tüüpi mängija, see pole tal loobumuses ja ta on hea kutt, aga mina küsin, et mis siis. See ei tee juhtunut vähem koletumaks. Teda rünnati selja tagant, litter polnud nende kahe läheduseski ja nüüd võib Hendersoni karjäär läbi olla," on rääkinud üks anonüümne kohtunik, kes pikalt NHL-is töötanud.

Septembris 48-aastaseks saav Henderson alustas tööd NHL-is 1994. aastal ja on kirja saanud üle 1300 mängu.

Wideman, kes lahkus olukorrast peapõrutusega, sai oma käitumise eest 20-mängulise keelu, kuid pärast apellatsiooni vähendati seda poole võrra. Olgugi, et suurt tolku sellest polnud, kuna selleks hetkeks oli 33-aastane kaitsemees juba 19 kohtumist vahele jätnud. Rõõmustada võis vaid saamata jäänud palgaraha (umbes 280 000 dollarit) tagasi saamise üle.

Seejuures on nüüdseks mängukeelu vähendamise otsuse teinud vahekohtunik, kes selles rollis 12 aastat veetis, liiga poolt vallandatud. Lisaks on NHL mängukeelu vastu võidelnud Mängijate Ühenduse kohtusse kaevanud.

Kommentaarid