Ben Scrivens läks Valgevenesse seiklema

Läinud hooaja NHL-is Montreal Canadiensi värvides lõpetanud Ben Scrivens mängib uuel hooajal KHL-is. 29-aastane väravavaht, kellele kuulub nullimängus tehtud tõrjete osas (59) NHL-i põhiturniiri rekord, on sõlminud lepingu Valgevene hoki au ja uhkuse Minski Dinamoga.

(foto: habseyesontheprize.com)
Karjääri Torontos alustanud ja sealt Los Angeles Kingsi ridadesse siirdunud Scrivens jõudis Montreali detsembri lõpus, mil Canadiens andis tema eest Edmonton Oilersile ära ründaja Zach Kassiani.

2014. aastal Valgevenes Kanada koondise puurivahina MM-il mänginud mees suutis Canadiensi särgis 15-st mängust võita vaid viis. Ta lasi endale keskmiselt 3.07 väravat ja tõrjus 90.6%-ga.

Septembris 30-aastaseks saav väravavaht on NHL-is kokku jääl käinud 144 kohtumises. Neist on kirjas 47 võitu ja seitse nullimängu. Keskmiselt on selja taha läinud 2.92 väravat ja tõrjete efektiivsuseks on 90.5%.

Minskis ootab Scrivensit teiste seas ees Rob Klinkhammer, kellega koos lõppenud hooaega Edmontonis alustati.

Lisaks neile ja Pavel Datsjukile mängivad uuel hooajal Euroopa tugevaimas liigas veel mitmed tänavu NHL-is jääle pääsenud mängijad: Sean Collins (Kunlun Red Star), Kyle Chipchura (Slovan Bratislava), Viktor Tihhonov (Peterburi SKA), Jevgeni Medvedev (Omski Avangard), Aleksandr Hohlatšjov (Peterburi SKA), Sergei Plotnikov (Peterburi SKA), Jiri Sekac (Kaasani Ak Bars), Brian O'Neill (Helsingi Jokerit) ja Joonas Kemppainen (Novosibirski Sibir).

Kommentaarid