Patrik Eliaš võib karjääri jätkata

Hetkel tundub täitsa reaalsena see, et järgmine hooaeg saab olema üle 20 aasta esimene, mille käigus New Jersey Devilsi eest Patrik Eliaš jääle ei lähe. 40-aastasest tšehhist on saanud vabaagent ning läinud hooaja põlvevigastus on tema tuleviku kohale jätnud küsimärgi. Kuid seis seoses karjääri jätkamisega pole ka päris lootusetu.

(foto: Ed Mulholland/USA TODAY Sports)
Devilsi mitmeid rekordeid hoidva ründaja agent Allan Walsh kinnitas eelmisel kuul tema kliendi suurt soovi mängimist jätkata.

"Ta tahab meeleheitlikult ühe aasta veel mängida," sõnas Walsh. "Me ei räägi teiste meeskondadega. Kui Patrik suudab mängida sellel tasemel, mida ta iseendalt ootab, kui ta suudab meeskonna heaks panuse anda, siis usun, et New Jersey tahaks teda väga veel tagasi."

Eliaš piirdus lõppenud hooajal vaid 16 mänguga. Nendes tuli kaks väravat ja kaheksa punkti. Eelmisel hooajal murdis ta end 400 värava ja 1000 punktiga meeste punti. 1240 põhiturniiri mänguga on kokku kirjas 1025 silma (408+617).


1994. aastal Devilsi poolt 2. ringis draftitud mehel on puudu 43 kohtumist Ken Daneyko poolt püstitatud klubi mängude rekordist. Võimalik, et seda saab ta ikkagi hakata uuel hooajal püüdma.

"Kui ta saab rohelise tule oma treeningute intensiivsuse tõstmiseks, siis vaatame, kuhu ta omadega jõuab ja kindlasti jälgime teda, kui ta saab uuesti jääle tulla," ütles nädalavahetusel Devilsi peamänedžer Ray Shero. "Tema keha või põlv annavad märku sellest, kuidas ta end tunneb ja kavatseme Patrikuga olla püsivalt ühenduses."

Eliaš käis mai keskel parema põlvega opilaual pärast seda, kui see teda kogu hooaja jooksul häiris.

Shero on New Jerseys selgelt alustanud noorenduskuuriga ning kõva värskendust on läbimas ka ründeliin. 12 kuu jooksul on meeskonda toodud mitmeid nooremapoolseid edurivimehi, kes 25 või nooremad. Samas, kui meeskond soovib lõpetada pärast 2012. aasta finaalseeriat alanud playoffide põuda, siis peaks nende kõrvale jaguma kohti ka vanadele kaladele.

Kommentaarid