Rangers lisab endale kiirust, Senators sai parema mängija

Eile tsentreid vahetanud New York Rangers ja Ottawa Senators tunnevad pärast seda mõlemad end tehingu võitjana. Esimene lisas Mika Zibanejadiga meeskonda kiirust, milleta on oma ambitsioonide elluviimine raskendatud ja teine Derick Brassardiga kvaliteeti, mille järgi on pikalt janunetud.

(foto: Jana Chytilova/Getty Images)
Tänavu Stanley karikavõistluste finaalis mänginud Pittsburgh Penguinsil ja San Jose Sharksil on üks silmapaistev sarnasus - kiirus. Vananev Rangersi meeskond on sellest puudust tundnud ja kuna karikavõidu aken hakkab mitmete võtmemängijate vananemisega sulguma, siis on käes viimane aeg levima hakanud trendi sabast kinni võtmiseks.

"Ta on noor mängumees, kellel kirjas kaks järjestikust 20 väravaga hooaega ja ta on end alles avamas," ütles pärast tehingut Zibanejadi kohta Rangeri peamänedžer Jeff Gorton.

27 tabamusega läinud hooajal Rangersi suurimaks väravakütiks tõusnud Brassard on Zibanejadist viis aastat vanem ning meeskonna värskendamine ja kiiruse lisamine on Gortonil olnud suve eesmärgiks. Vabaagentidena on satsi lisatud ka näiteks Michael Grabner ja Nathan Gerbe.

Seejuures on Rangers nüüd oma ajaloo jooksul esimest korda ühe suve jooksul loobunud nii on läinud hooaja parimast väravakütist kui söödumeistrist. Keith Yandle anti teadupärast Florida Panthersile.

Kuna lõppenud hooajal jäädi päris ootamatult playoffide avaringis pidama, siis on muutuste tegemine mõistagi ka igati loogiline samm.

Kõva värskenduskuur on sel suvel käimas ka Ottawas ning Brassardi toomine on selle juures järjekordne käik. Pealinna külje all Hullis sündinud ründaja saab muu hulgas uues klubis kokku endise treeneriga. Juuniorite klassis oli Guy Boucher QMJHL-is tema juhendajaks.

"Tundsime, et Mikal on suurepärane potentsiaal, aga arvasime, et Dericki näol saame kellegi, kes on end tõestanud ja kes on praegusel hetkel parem hokimängija," rääkis tehingu kohta Senatorsi peamänedžer Pierre Dorion. "Meie lõppeesmärgiks on uuesti playoffidesse jõudmine ja usume, et Derick aitab meid sinna."

Marjamaale pääsemise järel võiks Senators kindlasti ka suuremalt mõelda. Brassard on end tõestanud mehena, kes hooaja otsustavas faasis suudab satsi vedada. Karikamängudes on tema karjääri numbriteks 59 mängu ja 44 punkti (18+26).

Skoorimine ei olnud lõppenud hooajal senaatorite jaoks probleem (2.80 kolli per mäng), ent Brassardiga peaks rünnak veelgi tugevnema.

"Ta on vasakukäeline tsenter, keda oleme mõned aastad otsinud," ütles Dorion värske täienduse kohta. "Vasakukäeliste tsentritega on kergem toimetada litter meie paremäärtele ja Mark Stone'i ning Bobby Ryani näol on meil seal kaks päris head venda."

Brassard peaks parandama ka Senatorsi ülekaalu efektiivsust, mis oli tänavu 15.9%-ga liiga viimaste seas. New Yorgis mängides oli ta kaks aastat järjest ülekaalu punktide osas meeskonna parim.

Kommentaarid