Hurricanes pikendas peatreeneriga lepingut

Pikalt Detroit Red Wingsi juures abitreenerina tegutsenud Bill Petersi juhendamisel pole Carolina Hurricanes kahe aasta jooksul veel playoffidesse kvalifitseerunud, kuid sellele vaatamata on klubi peatreeneriga lepingut pikendanud. See kehtib hooaja 2018/19 lõpuni.

(foto: newstaggr.com)
Viimati aastal 2009 karikamängudel kaasa löönud Hurricanes palkas Petersi 2014. aasta juunis. Kui debüüthooaeg oli 71 punktiga üsna vaevaline, siis tänavu tehti juba jõuline samm edasi. Jõuti 86 silma peale ja näiteks karistuste surmamisel kuuluti 84.3%-ga liiga tippude sekka.

"Ta on siin viibitud kahe aasta jooksul treenerina teinud tohutult head tööd," ütles pärast pikenduse allkirjastamist Petersi kohta klubi peamänedžer Ron Francis. "Soovime jõuda playoffidesse ja olla edukad. Usume, et tal saab selles olema väga tähtis roll."

Tänavu kevadel MM-il Kanada koondise kullani viinud Peters on NHL-is seni kokku treenerina 164-st mängust oma meeskonnale toonud 65 võitu.

"Mulle meeldib suund, mille poole liigume ja oleme sinna liikumas pikemaks ajaks," mainis Peters ühe põhjusena, miks ta meeskonna juures jätkab.

51-aastane peatreener saab uueks hooajaks enda käsutusse korralikult värskendatud ründeliini. Läinud hooajal jõudis meeskond keskmiselt vaid 2.39 väravani ja viljatu rünnak on olnud just üks vähestest negatiivsetest asjadest, mis Petersi ajastut on saatnud. Kui seda õnnestub parandada, siis võiks kõne alla tulla veel üks 10+ silmaga punktisaagi parandamine. See võiks meeskonna ka juba põhiturniirilt edasi viia.

Kommentaarid