Bishopi vastu vahetatud Conacher jõudis Tampasse tagasi

Steve Yzerman on Tampa Bay Lightningu peamänedžerina teinud mitmeid osavaid lükkeid ja neid on juba nii palju, et esikolme kokku panemine osutub raskeks. Ent kindlasti võiks sinna mahutada Ben Bishopi hankimise, 2013. aastal anti maailma üheks parimaks väravavahiks tõusnud ameeriklase eest ära drafti 4. ringi valik ja ründaja Cory Conacher. Viimane on nüüd veidral kombel klubis tagasi.

(foto: Claus Anderson/Getty Images)
Omal ajal NHL-i draftimata jäänud Conacher teenis Lightningult lepingu 2012. aasta märtsis, mil lõppemas oli maagiline hooaeg klubi AHL-i satsi eest. 75 mänguga kogutud 80 punkti (39+41) tõid talle liiga hooaja parima mängija tiitli. Lisaks aitas ta meeskonna playoffides Calderi karikani, kogudes 18 mänguga 15 silma (2+13).

Unelm jätkus NHL-is, mil ta skooris 2013. aasta jaanuaris Braden Holbty vastu oma esimeses mängus kohe esimese värava. Enne Ottawasse saatmist jõudis ta Lightningu särgis kokku 35 mänguga koguda 24 silma (9+16). Pärast klubivahetust tulid aga rattad vankri alt ära.

Pooleteise hooaja jooksul sai Conacher Senatorsi eest väljakule 72 mängus, jõudes neis ainult kuue värava ja 25 punktini. 2014. aasta märtsis loobuti tema teenetest ja uut hoogu ei õnnestunud üles saada ka järgmistes klubides. Buffalo Sabresi eest jäi 19 mänguga kirja 3+3 ning New York Islandersiga tuli 15 kohtumises 1+2.

Detsembris 27. sünnipäeva tähistav kanadalane leidis end eelmise hooaja lõpuosaks Vancouver Canucksi organisatsioonist ja kuigi esitused olid AHL-is taas üsna lubavad (20 mänguga 16 punkti), siis jäi uus NHL-i leping ikkagi teenimata. Järgnes edukas aasta Šveitsi liigas, kus tuli põhiturniiril 22 väravat ja 52 punkti ning meistritiitel.


Hooaja jooksul ka Kanada meeskonna Spengleri karikani aidanud Conacher on nüüd NHL-is tagasi aastase lepinguga, mis toob talle sisse 575 000 dollarit. Seejuures on tegu ühesuunalise lepinguga.

Just praegune Lightningu peatreener Jon Cooper oli Conacheri varasema AHL-i edu taga ja võimalik, et nendevaheline koostöö toob nüüd vilju ka kõrgliigas. Ja isegi kui ei too, siis võib nüüd ikkagi öelda, et Yzerman sai Bishopi Ottawast kätte põhimõtteliselt tasuta.

Kommentaarid