Coyotes sõlmis kahe kaitsjaga uued lepingud

Arizona Coyotes on uueks hooajaks oma kaitseliini täielikult paika saanud. Viimased lahtised otsad tõmmati kokku Connor Murphy ja Michael Stone'i uute lepingutega. Esimene seoti ära tervelt kuueks aastaks ning teine sõlmis aastase kontrahti.

(foto: hockeyfanland.com)
Murphy, kelle isa Gord omal ajal samuti kaitsjana tegutsedes nelja erineva klubi eest NHL-is kokku 862 põhiturniiri mänguni jõudis, saab kuni 2022. aasta suveni igal hooajal palgarahana kätte 3.85 miljonit dollarit.

23-aastane ameeriklane lõpetas äsja oma kollanoka lepingu ning on aasta-aastalt aina paremaks läinud. Ründetootlikus on jäänud veel tagasihoidlikuks (lõppenud hooajal tuli 17 punktiga karjääri tippmark), kuid oma mitmekülgsusega pakub klubi 2011. aasta drafti avaringi valik peatreenerile Dave Tippettile häid vangerdamise võimalusi.

Väärib ka märkimist, et Murphy oli läinud hooajal 139 blokiga liiga esimese 40 kaitsemehe seas. Lisaks jäi ta jõuvõtete arvestuses 175-ga napilt esikümnest välja.

26-aastane Stone, kes sai üles korjatud 2008. aasta drafti 3. ringist, teenib aastaga neli miljonit.

Ottawa Senatorsi ründetähe Mark Stone'i vanem vend jõudis lõppenud hooajal 36 punktiga uue karjääri rekordini. Tema 30-st söödupunktist olid meeskonnas paremad vaid Max Domi ja Oliver Ekman-Larsson (mõlemad 34). Mängides keskmiselt 22 minutit ja 28 sekundit, millest rohkem sai kirja vaid Ekman-Larsson (24:46), jõudis Stone 143 blokeeritud pealeviskeni, mis oli meeskonna parim näitaja.

Murphy ja Stone'i lepingute järel on Tobias Rieder jäänud Coyotesi ainaks piiratud vabaagentiks, kellega kokkulepet uueks hooajaks veel pole. Kõnelused sakslasega mööduvat ka päris vaevaliselt.

Kommentaarid