Noor analüütik kaotas Subbani tehingu tõttu töö

Tuleb välja, et eelmise kuu suure vahetustehinguga, mis viis P.K. Subbani Nashville'i ja Shea Weberi Montreali, ei kaasnenud tagajärjed vaid diilis osalenud mängijatele. Montreal Canadiens on loobunud noorest analüütikust Matt Pfefferist, kes pani kokku raporti, mis eelistas kahe mängija võrdluses just Subbanit.

(foto: Getty Images)
21-aastane Pfeffer võeti eelmisel suvel konsultandina palgale, kuid sel nädalal teatati talle, et tema teeneid enam ei vajata. Kiirelt hakkas liikuma info, et seda just Subbani tehingu tõttu ning seda kinnitas osaliselt ka noorhärra ise.

"Enne vahetustehingut koostasin raporti, mis võrdles mõlemat mängijat ning toetasin kirglikult P.K. Subbanit," teatas Pfeffer. "Ühtegi kohtumist mänedžmendiga polnud. Lõppkokkuvõttes see töö niimoodi käibki. Mänedžment teeb oma otsused arvestades mitmesuguseid kriteeriumeid. Nende otsusele jõudmine võis seekord erinev olla, aga minu meeskonna juures viibitud aja jooksul tehtud teiste otsuste osas valitses konsensus."

Canadiens on pärast Pfefferist loobumist teatanud, et klubi usub endiselt analüütika tähtsusesse ning sellega seoses loodetakse palgata uus inimene.

Numbrid aga teadupärast ei valeta ja seetõttu on keeruline mõista, mida uuelt tööliselt oodatakse.


Pfeffer, kes enne Montreali jõudmist töötas San Jose Sharksi juures, on abistanud ka Kanada koondist. Uue töökoha leidmisel tal eeldatavasti probleeme ei teki.

Kommentaarid