Pavel Datsjuk liitus Peterburi SKA-ga

Üsna ootamatult oma NHL-i karjääri lõpetanud Pavel Datsjuk on nüüd kodumaal endale leidnud uue klubi. Peagi 38. sünnipäeva tähistav venelane lõi kaheks aastaks käed Peterburi SKA-ga. Aastaseks töötasuks on 250 miljonit rubla ehk veidi üle 3.9 miljoni dollari.

(foto: ska.ru)
Just SKA oli meeskond, kellega Datsjuki seostama hakati, kui selgus, et 14 hooaega NHL-is mänginud ründaja mõtleb tõsiselt koju naasmise peale. Algselt keeldus Datsjuk seda konkreetselt kinnitamast, ent suurt kahtlust selles siiski polnud.

Detroidis pikka viha venelase peale ei peeta.

"Mul on tohutu austus selle vastu, mida Pavel meie meeskonna heaks on teinud. Ta on olnud suurepärane Red Wing. Tahtsime, et ta jääks Detroiti kauemaks, aga mõistan, miks Pav lahkuda soovis," rääkis hiljuti Red Wingsi peamänedžer Ken Holland.

SKA on 2015. aasta KHL-i meister, kes lõppenud hooajal läänekonverentsi finaalis langes.

Datsjuki agendi Dan Milsteini sõnul ei lähe tema klient KHL-i lihtsalt pensionipõlve veetma.

"Pavel tahab hästi mängida ja oma meeskonda aidata. Ta mängib kaks aastat, et osaleda olümpial, kus ta soovib Venemaa kullale aidata," mainis Milstein nädala alguses.

Datsjuki liitumisega muutub tõenäolisemaks SKA tänavuse hooaja resultatiivseima mängija Vadim Šipatšjovi lahkumine. MM-il säranud ründajat, kellel on NHL-is mitmeid huvilisi, pannakse viimasel ajal kõige aktiivsemalt paari Florida Panthersiga.

Kommentaarid