Panthers alustab hooaega tõenäoliselt Luongota

Florida Panthers on viimase nädala jooksul mängijateturul teinud huvitavaid lükkeid, mis paljusid üllatanud, aga väravavahtide kogumisel on siiski ka selge eesmärk. On selgunud, et esikinnas Roberto Luongo jääb tõenäoliselt hooaja algusest eemale.

(foto: sportsnet.ca)
Lõppenud hooajal ühe karjääri parima aasta teinud Luongo käis mais puusaoperatsioonil. Vigastust ei peetud väga tõsiseks ning eeldati, et ta taastub sellest kiirelt, aga nüüd on välja hõigatud võimaliku naasmise kuupäevana alles 1. november. See tähendab, et Luongol jäävad mängimata uue hooaja esimesed 9-10 mängu.

Seetõttu pole enam üllatav Panthersi otsus hankida Colorado Avalanche'ist Reto Berra ning vabaagentide turult James Reimer, kellega 4-aastane leping sõlmiti. 17-miljonilist lepingut võib ka tuleviku investeeringuks pidada. 37-aastasena ei ole väga palju hokit enam Luongo sisse jäänud ning paljud kardavad ka järgmise aasta liiga laienemise drafti, mille käigus saab kaitsta ainult ühte puurivahti.

Kaotamisega harjunud Reimeri meelitasid Floridasse meeskonna jõudsad edusammud ja võimalus Luongolt õppetunde saada.

"Ta on suurepärane väravavaht, tõeline eliitväravavaht ja tema iseloomu teavad kõik. Ta on lihtsalt suurepärane tüüp ja olen elevil võimaluse üle temalt õppida," rääkis Reimer pärast lepingu allkirjastamist.

Panthers tõi eile endale ka edurivisse veidi sügavust juurde, kui Colton Sceviouri ja Jonathan Marchessault'ga kaheaastased lepingud tehti. Täna jõuti kokkuleppeni ka Jason Demersiga, kes oli tänavuse vabaagentide klassi üks parimaid kaitsjaid. Endine Sharksi ja Dallas Starsi mees saab viie aasta eest 22 ja pool miljonit dollarit.

Kommentaarid