Jamie Benn allkirjastas 8-aastase pikenduse

Jamie Benni jaoks on lõppev nädal päris vastandlike emotsioonidega olnud. Dallas Starsi kapten käis neljapäeval operatsioonil ja kuna sellest taastumine võtab kuus nädalat, siis sattus kahtluse alla tema osalemine maailmakarika turniiril. Eile teatas aga klubi, et Benniga on lepingut pikendatud.

(foto: heshootshescores91.blogspot.com)
Benn, kellest aasta pärast oleks saanud vabaagent, allkirjastas 8-aastase lepingu, mille koguväärtuseks 76 miljonit dollarit. Keskmise palga osas edestavad tema 9.5 miljonit edaspidi kogu liiga peale vaid neli mängijat.

"Stars on ainus organisatsioon, mida ma tean ja Dallas on minu jaoks kodu," ütles 2015. aasta Art Rossi trofee võitja pärast lepingu allkirjasamist. "Töötades koos Gaglardi perekonna ja Jim Nilliga andsid nad mõista, et on pühendunud võitmisele ja õiget moodi võitmisele. Seon end rõõmuga veel kaheksaks aastaks selle protsessiga. Minu meeskonnakaaslased ja mina väärtustame kirge ja pühendumust, mida Starsi fännid pakuvad ning ootame põnevusega hooaja algust."

2014. aastal Starsi kapteniks tõusnud Benn on karjääri jooksul seni 508 põhiturniiri mänguga kogunud 448 punkti (192+256). Lõppenud hooajal püstitas ta 89 silmaga (41+48) oma uue tippmargi.


"Jamie on arenenud NHL-i üheks terviklikumaks mängijaks ja tal on ületamatu võime meeskonda juhtida," kommenteeris Starsi peamänedžer Jim Nill. "Ta suudab mõjutada mängu mitmel erineval viisil ja see leping oli klubi jaoks ülioluline. Ta on näidanud playoffides ja rahvusvahelistel turniiridel nagu olümpiamängud ja MM, et ta on valmis ükskõik milliseks väljakutseks ja igale mängule jäävad tema sõrmejäljed. Ta on meie liider, kes teeb iga päev asju õiget moodi."

Sotšis Kanada koondises OM-kulla võitnud Benn langes omal ajal draftis koguni 5. ringi, kuna polnud kindel, kas ta valib hoki- või pesapallikarjääri. Võib öelda, et valik kahe ala vahel õnnestus lõppkokkuvõttes üsna hästi.

Kommentaarid