Matt Carle asub end Nashville'is uuesti tõestama

Oma NHL-i karjääri lennukalt alustanud ja Philadelphia Flyersiga 2010. aasta Stanley karikasarja finaalis mänginud Matt Carle sai tänavu suvel väga halva uudise osaliseks, kui Tampa Bay Lightning tema lepingu välja ostis. Ent nüüd on 31-aastane kaitsemees leidnud endale siiski uue koduklubi. Selleks sai Nashville Predators.

(foto: foxsports.com)
San Jose Sharksi kunagine drafti 2. ringi valik oli keskmise töötasu osas 5.5 miljoniga pikalt Lightningu kallim kaitsemees, ent tema mänguvorm käis viimase paari hooaja jooksul kolinaga alla.

Mullu jõudis ameeriklane põhiturniiril 59 mänguga vaid 18 punktini ja tänavu läks 64 matšiga kirja ainult kaheksa silma. Seejuures tulid vahele jäänud kohtumised enamjaolt seetõttu, et meeskonna peatreener Jon Cooper ei usaldanud teda lihtsalt väljakule.

Seis oli mõlema poole pealt nukker, kuna Carle'i lepingust oli veel kaks aastat minna. Kuid 30. juunil pidi Carle siiski pärast nelja klubis veedetud aastat kurva sõnumi lepingu välja ostmisest vastu võtma.

Predatorsiga sõlmis Carle aastase lepingu, mille väärtuseks 700 000 dollarit.

USA koondises 2013. aastal pronksi võitnud kaitsja on kokku põhiturniiril jääl käinud 724 mängus. Neist on kirjas 282 punkti (45+237).

Lõppenud hooajal playoffide 2. ringis napilt San Jose Sharksile mängudega 3-4 kaotanud Predators on teatanud ka lepingust Calle Järnkrokiga. Rootslane sai kuueaastase pikenduse, mille väärtuseks 12 miljonit.

24-aastane ründaja jõudis tänavu oma rekorditeni nii väravate (16), söötude (14) kui punktide (30) osas. Karjääri jooksul on tal seni kokku kirjas 167 mängu ja 57 punkti (25+32).

Kommentaarid