Tugev hooaja teine pool tõi Brayden Schennile suure lepingu

Vennad Schennid võivad alanud nädalal pikemat sorti peo korraldada. 26-aastane Luke teenis nädalavahetusel endale lepingu Arizona Coyotesi poolt ja kaks aastat noorem Brayden on nüüd pikendanud oma lepingut Philadelphia Flyersiga.

(foto: csnphilly.com)
2009. aastal Los Angeles Kingsi poolt draftis 5. valikuna ära nopitud Schenn mängis elu parima aasta ja eriti tugeva hooaja lõpu suureks lepinguks. Tema 5.125 miljoni dollari suurune keskmine palk jääb Flyersi ridades alla vaid kolmele meeskonnakaaslasele. Leping sõlmiti neljaks aastaks ehk selle koguväärtuseks on 20.5 miljonit.

Schenn tegi läinud hooajal uued isiklikud tippmargid nii väravate (26), söötude (33) kui punktide (59) osas. Tervelt 44 silma tulid põhihooaja viimase 46 mänguga. Alates 1. jaanuarist oli kogu liiga peale temast vaid viis resultatiivsemat venda. Muu hulgas jõudis ta veebruaris Calgary Flamesi vastu oma karjääri esimese kübarani.


"Brayden on väga hea noor mängija, kes on aina paremaks läinud ja me loodame, et see jätkub," sõnas Flyersi peamänedžer Ron Hextall pärast uut lepingut. "Meie ja Braydeni jaoks on hea see, et ta on igal aastal aina paremaks läinud. Ta on kõva töörügaja ja ta on hakanud mängu väikestest keerukustest aru saama. Eelmine hooaeg oli tema parim aasta ja loodetavasti jätkab ta samamoodi. Usun, et ta saab sellega hakkama."

Osapooled jõudsid enne arbitraaži otsust omavahel kokkuleppele vaatamata sellele, et nõudmised olid väga erinevad. Schenn tahtis keskmiseks palgaks 5.5 miljonit, aga klubi vaid 4.3 miljonit. Ent lõpp hea, kõik hea.

Flyers sidus kiirelt pärast Schennilt allkirja võtmist ära ka kaitsja Brandon Manningu, kes saab kahe aasta peale 1.95 miljonit. Sellega on järgmiseks hooajaks ka sats koos. Kaks väravavahti, seitse kaitsjat ja 14 ründajat võtavad enda alla summa, mis jääb veidi üle miljoniga palgaliimidi alla.

Kommentaarid