Okposo läks Buffalosse karikat võitma

Kyle Okposo võis tunda end üsna reedetuna, kui pärast mitmeid aastaid kestnud virelust New York Islanders end lõpuks idakonverentsi tippude sekka murdes ühe oma parima mängija teenete säilitamisest huvitatud ei olnud. Üheksa hooaega Suures Õunas veetnud ründaja lahkus meeskonnast ajal, mil tundub, et klubi hakkab oma endist hiilgust taastama. Ent Okposo loodab ka uue klubi särgis hakata Stanley karika poole rühkima.

(foto: buffalohockeybeat.com)
Karikaunistuse poole püüdlemine jätkub Okposol New Yorgi külje all Buffalos, kus kohaliku Sabresiga õnnestus nädal tagasi seitsmeaastane ja 42-miljoniline leping teha. Kahte meeskonda eraldasid lõppenud hooajal 19 punkti ja Islanders käis ära playoffide 2. ringis, kuid seoses tulevikuga on Okposo väga enesekindel.

"Meist saab pikaks ajaks hea meeskond ja selle organisatsiooni esindamine saab lõbus olema," ütles Okposo teda tutvustaval pressikonverentsil. "Pegulade juhtimisel saab sellest suurepärane organisatsioon. Meist saavad karikavõidu pretendendid. See on miski, mida alati meeskondades pole. Tean seda isiklikust kogemusest."

Okposo lõpetas oma esimese täishooaja (2008/09) Islandersi ridades liiga viimasena ja sellele järgnesid veel kolm päris põhja lähedal hooaega, enne kui 2013. aasta kevadel tõus hakkas. Midagi samasugust ta Buffalos ei oota, lisades: "Selliseid halbu aegu ei ole ees ootamas. Me saame olema head."

Suur leping tegi Okposost Sabresi palgaedetabeli teise mehe. Tema kuuemiljonilisest keskmisest palgast jääb 7.5-ga ette vaid Ryan O'Reilly. Ent raha polnud tema sõnul uue kodu valimisel kõige tähtsam.

"Meeskonnas on tohutult palju oskuslikust ja tulevik on helge," märkis karjääri jooksul 529 mänguga 369 punktini (139+230) jõudnud ameeriklane. "Usun ausalt, et võime siin võita ja see mu siia meelitaski. Selle nimel sa seda mängu mängidki. Mängid selleks, et võita Stanley karikas, meistritiitel, et võidubännereid hiivata. Arvan, et see meeskond on selleks võimeline."

Kõigi eelduste kohaselt hakkab Okposo mängima ühes kolmikus Jack Eicheliga. See peaks andma hea aluse nii isiklikuks kui meeskondlikuks eduks.

Kommentaarid