Algas vabaagentide möll

Uus hooaeg on veel mägede taga, ent sellega seoses on juba käes ülioluline periood. Sel aastal klubi ajaloos esimest korda finaali jõudnud San Jose Sharks on hea tõestus selle kohta, et vabaagentidega saab keskpärase satsi võimsaks masinaks vormida. Alljärgnevalt lähevad jooksvalt kirja kõigi meeskondade suurimad täiendused.

(foto: freep.com)
Anaheim Ducks - Anaheimis on jõuliselt märku antud, et meeskonda vajab hädasti väravakütist vasakäärt. Samuti on pärast Frederik Andersenist loobumist vaja ühte uut puurivahti.

Arizona Coyotes - Koiottidel on vaja kulutada üle kuue miljoni, et üldse palgafondi miinimumtasemele jõuda. Abi otsitakse nii kaitsesse kui ründesse.

Kolmeks aastaks võeti palgale lõppenud hooaja Buffalo ja Anaheimi vahel ära jaganud Jamie McGinn. Karjääri jooksul esimest korda 20 värava piiri ületanud ründaja sai kolmeaastase lepingu, mille koguväärtuseks täpselt üks dollar vähem kui 10 miljonit.

Coyotes tegi hiljuti noore puuriluku Louis Domingue'ga kaheaastase pikenduse, kuid Mike Smithile on toodud ka üks kogenud konkurent. Järgmisel kuul 30-aastaseks saav Justin Peters sai aastase kontrahti, palgas 600 000 dollarit.

Ryan White võeti aastase ja ühemiljoniline lepingu peale.

Boston Bruins - Kaks aastat järjest playoffidest eemale jäänud klubil tunduvad olevat suured plaanid. Eile osteti Dennis Seidenbergi leping välja ning palgafondi suhtes jõuti sellega isegi miinimumist allapoole. Samas jäi sakslasest suurt auk kaitsesse. Muu hulgas on ka Tuukka Raskile vaja uut sõpra.

Rask sai uueks partneriks Anton Hudobini. Venelasega tehti kaheaastane leping, keskmiseks töötasuks 1.2 miljonit.

Lisaks peab Blues otsima endale uue kapteni. David Backes on Bostonisse kolinud. 32-aastane jänki saab viie aasta jooksul 30 miljonit dollarit.

Lõppenud hooaja keskel Carolinast toodud John-Michael Liles jätkab aastase lepinguga. Veteranist kaitsja saab kaks miljonit dollarit.

Et Liles end koduselt tunneks, selleks on tehtud 2-aastane leping Riley Nashiga, kelle kõik 242 mängu seni Hurricanesi särgis on olnud. Lepingu koguväärtuseks on 1.8 miljonit.

Buffalo Sabres - Sabres tahab uuel hooajal suurt tõusu teha ja selle nimel oldi valmis Steven Stamkosele tähed ja kuu alla tooma. Kuna see plaan ei õnnestunud, siis saab eeldatavasti rõõmustada Kyle Okposo, kellel jaoks kuuldavasti megaleping valmis on pandud.

Okposo sai 7-aastase kontrahti. Koguväärtuseks 42 miljonit.

Calgary Flames - Calgarys eeldatavasti suuri kulutusi tegema ei hakata. Suve põhieesmärk sai juba drafti ajal täidetud, kui Brian Elliott uueks esikindaks toodi. Raha on vaja hoida Johnny Gaudreau ja Sean Monahani pikendusteks. Mõlemast sai piiratud vabaagent.

Midagi siiski leiti ka täiendustele. Troy Brouwer, kellel plaanis endisesse olümpialinna ehitada pensionipõlve kodu, saab sellega juba pihta hakata. 4-aastane tehing toob talle kokku 18 miljonit.

Elliotti varumeheks sai Chad Johnson. 30-aastane puurivaht jõudis kolme aasta jooksul neljandasse erinevasse klubisse. Leping sõlmiti aastaks. Palgaks 1.7 miljonit.

Carolina Hurricanes - Peamänedžer Ron Francis on andnud selgelt mõista, et Eric Staali tagasi toomine jääb ära. Ometi vajab kulutamist ligi kaheksa miljonit, et üldse palgafondi miinimuni jõuda. Peaks tulema päris põnev ja tegus päev.

Algus on tagasihoidlik. Victor Stalbergile aastane, pooleteistmiljoniline leping.

Kolm hooaega järjest aasta keskel klubi vahetanud Lee Stempniak alustab seekord Hurricanesist. Leping kaks aastat pikk ja viiemiljoniline.

Chicago Blackhawks - Palju on räägitud Blackhawksi kitsast palgaruumist, ent hetkeseisuga siiski on veidi üle viie miljoni laiali jaotamiseks.

Kuuldavasti on Brian Campbell klubisse naasmas. Üheaastane leping jääb kahe miljoni kanti.


Colorado Avalanche - Avalanche'il on vaja jännata mitmete piiratud vabaagentidega ning peamänedžer Joe Sakic on juba välja öelnud, et täiendusi ei plaanita tuua.

Sakici sõnad siiski täielikult tõesed pole olnud. Oma senised 211 mängu kõik Senatorsi särgis pidanud Patrick Wiercioch sai aastase lepingu, palgaga 800 000.

Columbusest minema löödud Tjutin sai Avalanche'ilt aastase kontrahti, mis toob venelase pangakontole kaks miljonit.

26-aastane ründaja Joe Colborne saab kahe aasta peale viis miljonit.

Columbus Blue Jackets - Jakid on üsna jännis. Pärast sel nädalal tehtud Seth Jonesi 6-aastast pikendust, keskmise töötasuga 5.4 miljonit, jääb palgaruumi veidi üle nelja miljoni. Niigi pidi Jonesi lepingule ruumi tegemiseks Fjodor Tjutini oma välja ostma. Seega eeldatavasti jäädakse täna vaikseks.

Dallas Stars - Starsil on 13 ja pool miljonit vaba ruumi ning vaja maksta paarile piiratud vabaagendile. Päris hea paindlikus.

Hooaja keskel toomata jäänud Dan Hamhuis on nüüd kätte saadud. Kaheaastase lepingu koguväärtuseks on 7.5 miljonit.

Detroit Red Wings - Detroidis armastatakse venelasi ning Red Wings olevat üks Aleksandr Radulovi jahtijatest. Samas on KHL-i superstaar oma plaanid juba nii mitu korda ümbermõelnud, et keegi tegelikult enam ei usu, et ta ookeani taha jõuab.

Üks leping on ka juba ära tehtud. Darren Helm sai 5-aastase pikenduse, keskmise töötasuga 3.85. Üks NHL-i kiiremaid mängumehi eelistas koju jäämist neljale tõsisele huvilisele (Stars, Bruins, Flames, Canucks).

Frans Nielsen on hilises eas saanud suure palgatõusu. 32-aastase taanlase keskmine töötasu kerkis 2.75 miljoni pealt 5.25 peale. Käed löödi kuueks aastaks.

Radulovit siiski ei saada.


Väravakütiks on toodud hoopis Thomas Vanek. 32-aastase austerlasega löödi käed üheks aastaks. Hooajatasuks on 2.6 miljonit.

Suurte kogumustega Steve Ott, kes murrab uuel hooajal 800 mängu piiri, sai aastase lepingu. Palgaks 800 000.

Edmonton Oilers - Sahinate kohaselt paneb Oilers Milan Lucicile lauale hiigellepingu. Üldplaanis on kogu koosseis juba täiedud. Aga see ei välista midagi, sest palgalehel on vabad koguni 15 miljonit.

Lucic sai 7-aastase lepingu, töötasuga 42 miljonit!

Jõuline ründaja saab Edmontonis kokku ka ühe tuttava näoga. Endine Bruinsi väravavaht Jonas Gustavsson sai aastase lepingu. Pangakontole läheb 800 000 dollarit.

Florida Panthers - Pantrid tegid oma suure lüke juba ära, kui eile hilisõhtul ilmnes, et Aaron Ekblad saab 8-aastase, 60-miljonilise pikenduse. Leping hakkab kehtima järgmisest hooajast.

Eelmisel nädalal sai Coloradost Reto Berra ära toodud, aga nähtavasti saab Roberto Luongo varumeheks hoopis James Reimer. 28-aastase puurilukuga tehti 5-aastane leping, koguväärtusega 17 miljonit.

Los Angeles Kings - Hirmsasti Lucicit tagasi tahtnud Kings üritas eile selle nimel veel Matt Greene'i lepingut välja osta, aga see plaan siiski ei õnnestunud. Eeldatavasti jäetakse nüüd ka lõppenud hooajal vaid kolmes matšis kaasa löönud kaitsemees klubisse.

Viimased kaks aastat Montrealis mänginud Tom Gilbert teenis kuningatelt aastase, 1.4-miljonilise lepingu.

Drafti ajal hangitud Jack Campbelliga asub varuväravavahi koha peale heitlema Jeff Zatkoff. Pingviinide eest tänavu playoffides kaks mängu kirja saanud jänki teenis kaheaastase lepingu. Aastapalgaks 900 000 dollarit.

Michael Latta, kelle lahkumine Washingtonist tähendab seda, et Filip Forsbergi eest polegi Capitalsile midagi enam jäänud, sai Kingsi poolt võimaluse NHL-i karjääri jätkata. Aastase lepingu väärtuseks on 600 000 dollarit.

Teddy Purcell jõudis LA-sse tagasi. 2010. aastal Kingsist Tampasse lahkunud ründaja sõlmis aastase lepingu. Palgaks 1.6 miljonit.

Minnesota Wild - Wild, kes hirmsasti kodukootud kutte armastab, võiks olla üks favoriitidest Okposo allkirjale, ent meeskonna koosseis on liialt auklik, et ühele vennale kogu ülejäänud palgaruum pühendada. Klubil on paar väga olulist piiratud vabaagenti (Darcy Kümper, Matt Dumba), seega eeldatavasti märkimisväärseteks tugevdusteks ressursse ei jää.

Siiski jäi piisavalt raha Eric Staali hankimiseks. Endine Hurricanesi kapten sai kolmeaastase lepingu, koguväärtusega 10.5 miljonit.

Kui Kümperiga kokkuleppele ei jõuta, siis on uuel hooajal Devan Dubnyki varumees Alex Stalock. 28-aastane puurilukk sai aastase lepingu. Töötasuks 650 000.

Vahepeal ära käinud Chris Stewart on uuesti Minnesotas tagasi. Kaheaastane leping toob kogenud ründajale 2.3 miljonit.

Montreal Canadiens - Üsna suure tõenäosusega jõuab Dale Weise Montreali tagasi. Ja äkki jõuab sinna isegi Radulov.

Juhuks kui Carey Price uuesti otsad annab on toodud lõppenud hooaja liiga parim varuväravavaht Al Montoya. 31-aastane ameeriklane saab ühe hooaja eest 950 000 dollarit.

Radulov on kohal! Vahepeal räägitud 7.5-miljonilisest palganõudmisest jäi lõpuks järgi 5.75. Red Wings polnud väidetavalt nõus üle viie välja käima.


Nashville Predators - Sel nädalal Barret Jackmani lepingu välja ostnud Predators vajab abi kindlasti kaitsesse.

Vanad Shea Weberi särgid võib edaspidi vormida Yannick Weberi omadeks. Šveitslane sai aastase lepingu, palgaks 575 000 dollarit. Sama diili sai ka teine kaitsemees Matt Irwin.

New Jersey Devils - Taylor Halli hankimine vihjab sellele, et New Jerseys ollakse tüdinenud kaotamisest ja playoffidest eemale jäämisest. Hetkel omatakse kogu liiga peale väikseimat palgalehte. Vaba ruumi on üle 27 ja poole miljoni.

Adam Larssonist jäänud tühimikku üritatakse lappida Ben Lovejoyga. Värske karikavõitja rääkis endale välja kolmeaastase lepingu, milles keskmiseks töötasuks 2.66 miljonit.

Kogemusi toob meeskonda ka Vernon Fiddler. 36-aastane ründaja sai aastase lepingu, töötasuga 1.25 miljonit.

New York Islanders - Islanders on lasknud paaril ründajal minema kõndida, mis tähendab, et eeldatavasti on tänase päeva põhieesmärgiks edurivi tugevdamine.

Nagu eeldatud sai, ära korjati Andrew Ladd. Seda 7-aastase tehinguga, milles keskmine töötasu 5.5 miljonit.

Ühte ründeliini auku hakatakse lappima Jason Chimeraga. Pikalt Washingtonis mänginud kanadalane võeti kaheaastase lepingu peale. Keskmiseks töötasuks 2.25 miljonit.

New York Rangers - Rangersil on kolm päris väärtuslikku ründajat (J.T. Miller, Chris Kreider, Kevin Hayes) piiratud vabaagendid. Kui neilt allkirjad kätte saada, siis peaks olema vähemalt pool praegusest vabast palgaruumist (15.275 miljonit) läinud.

Välejalg Michael Grabner on Suures Õunas tagasi. Seekord aga siis Rangersi särgis. Kaheaastane leping annab austerlasele 3.2 miljonit.

Teine ründaja Nathan Gerbe sai aastase, 600 000 dollariga lepingu.

Ottawa Senators - Ottawas on kurikuulus kitsi omanik, mis tõttu suuri kulutusi oodata ei maksa. Hea kui piiratud vabaagendid üldse väärsiliselt makstud saavad.

Philadelphia Flyers - Flyersiga seoses pole väga räägitud ühestki täiendusest. See peaks tähendama seda, et tulemas on pauk luuavarrest.

Weise siiski Montreali tagasi ei jõudnud. Flyers andis järgmisel kuul 28 aastaseks saavale ründajale 9.4-miljonilise lepingu. See kestab neli aastat.

Aastane leping sõlmiti lahtivisete spetsialisti Boyd Gordoniga. Palgaks 950 000.

Samuti on tehtud aastane leping AHL-i ässa Andy Miele'iga. NHL-is viimati hooajal 2013/14 mänginud ameeriklasel on selja taga 70 ja 62 punktiga hooajad. 28-aastane ründaja saab töötasuna 600 000.

Pittsburgh Penguins - Karikavõitja on hetkel kõigist klubidest ainus, kellel palk veidi üle piiri läinud (1.47 miljonit). Kogu satsiga on leping uueks hooajaks olemas. Ainus küsimus peaks olema see, kas Matt Cullen tuleb tagasi või mitte. Novembris 40 aastaseks saav ründaja on andnud märku, et sooviks veel karjääri jätkata.

Tänast tintimist alustati peamänedžeri Jim Rutherfordi lepingu pikendamisega. Äsja liiga parimaks klubi juhiks valitud kanadalane jätkab klubi juures kuni hooaja 2018/19 lõpuni.

San Jose Sharks - Kuna James Reimerist sai vabaagent, siis on Sharksil vaja uut varukinnast. Kui just Leedu ilusat meest ei usaldata. Üldjuhul on seis sama nagu pingviinidel. Lepingud kõigil olemas. Põhivendadest ainult Matt Nieto on vabaagent, kuid seda piiratud staatusega.

Alates eelmise hooaja algusest nelja erinevat klubi esindanud ja isegi AHL-is ära käinud David Schlemko on Sharksilt teeninud 4-aastase lepingu. Rännumees saab oma vaeva eest 8.4 miljonit.

Ründesse toodi Mikkel Bødker. Taanlane paneb nelja aastaga tasku 16 miljonit. Tänavuste playoffide resultatiivseim vend kiidab heaks.


St. Louis Blues - Pärast Elliotti lahkumist võib Blues teha Jake Alleni uueks sõbraks Anders Nilssoni, kuid sama tõenäoline on ka see, et tuuakse siiski keegi uus. Samas on peamänedžer Doug Armstrong öelnud, et peamiseks prioriteediks on Jaden Schwartzi pikendus. 24-aastane ründaja on piiratud vabaagent.

David Perron on St. Louisis tagasi. 2013. aastal sealt laia ilma läinud ründaja sai kaheaastase lepingu, mille koguväärtuseks 7 ja pool miljonit dollarit.

Alleniga on tehtud 4-aastane pikendus, koguväärtusega 17.4 miljonit. Võimalikuks varuväravavahiks on toodud Carter Hutton, kes teenib kahe aasta jooksul 2.25 miljonit.

Tampa Bay Lightning - Steven Stamkose pikenduse järel peab peamänedžer Steve Yzerman jändama veel paari piiratud vabaagendiga, kuid põhimõtteliselt on kogu tuumik uueks hooajaks seotud. Samas on endale Matt Carle'i lepingu välja ostmisega manööverdamise ruumi tekitatud.

Kui Stamkosega läks päris viimase minutini, siis järgmise aasta vabaagentide klassi liider Victor Hedman on juba lukku pandud. Kaptenile jääb küll leping veidi alla. Koguväärtuseks 63 miljonit.


Pikendus on ära tehtud ka Andrei Vasilevskiga. Järgmisest hooajast kehtima hakkavas lepingus kerkib töötasu 3.5 miljoni peale. Venelane seoti ära kolmeks aastaks.

Toronto Maple Leafs - Leafs üllatas aasta tagasi vabaagentide esimesel päeval hoopis suve suurima vahetustehinguga, kui Phil Kessel Pittsburghi saadeti. Võib äkki loota kordust.

Islandersist minema lastud Matt Martin saab Torontos nelja aasta peale kümme miljonit.

Vancouver Canucks - Canucksil on lepingud 12 ründaja, kuue kaitsja ja kahe väravavahiga tehtud. Ehk koosseis on justkui komplekteeritud. Kuid üle kümne miljoni on vaba palgaraha. Midagi huvitavat võib tulla.

Ja tuli midagi väga huvitavat! Loui Eriksson meelitati endale. Kuueaastane leping toob rootslasele sisse 36 miljonit.

Philip Larsen, kelle mängijaõigused talvel hangiti, seoti esialgu ära aastaks. Palgaks 1.025 miljonit.

Washington Capitals - Sarnaselt mitmele teisele suurele on ka Capitalsil koosseis juba põhimõtteliselt koos. On vaid paar piiratud vabaagenti, kellel vaja lepingut pikendada.

2010. aasta drafti 6. valiku Brett Connolly aktsiad on sedavõrd langenud, et Capitalsilt õnnestus välja meelitada vaid aastane leping, palgaga 850 000.

Winnipeg Jets - Winnipegis on terve pange täis piiratud vabaagente ning umbes miljon palgafondi miinimumtasemeni jõudmisest puudu. See näitab selgelt ära, kuhu fookus on suunatud.

Shawn Matthias võeti kaheaastase lepingu peale. Keskmiseks töötasuks 2.125 miljonit.

Pantrite endine avaringi valik Quinton Howden teenib Winnipegis tuleval hooajal 650 000 dollarit.

Viimased neli hooaega Islandersis mänginud Brian Strait saadi aastase säästulepingu peale. Töötasuks 600 000.

Kommentaarid