Nate Schmidtile määrati vahekohtu poolt kaheaastane leping

Tänavuse augusti esimestel päevadel on ära nähtud midagi, mida pole viimastel aastatel juhtunud. Esimest korda pärast 2015. aastat määrati mõnele mängijale leping vahekohtu otsusega. Selleks on Nate Schmidt, kes jääb kaheks aastaks Vegas Golden Knightsiga seotuks.

(foto: japersrink.com)
Arbitraaži otsused on üsna harvad, kuna paljud kardavad neid nagu katku ja nii pole mitmed klubid väga pikalt lasknud ühelgi vahekohtu keissil lõppotsuseni välja minna. Liiga laienemise drafti käigus Washington Capitalsist korjatud Schmidti puhul aga nii läks.

Golden Knights oli 26-aastasele kaitsjale valmis välja käima kaheaastase lepingu, mille keskmiseks väärtuseks 975 000 dollarit. Läinud hooajal 17 punktiga karjääri parima näitajani jõudnud mängumees soovis aga vaid aastast lepingut ja palgarahaga 2.75 miljonit.

Otsus kaldus lõpuks selgelt mängija poolele, kui Schmidtile määrati kaheaastane tehing, mille koguväärtuseks 4.5 miljonit ehk aastase väärtusega 2.25 miljonit.

Vahekohtu poole saavad pöörduda piiratud vabaagendid, kellel on liigas kogemusi vähemalt nelja hooaja jagu. 20+ vanuses mängijatel tekib see võimalus varem. Istungite käigus esitavad mängija ja klubi omapoolsed argumendid, miks peaks uus leping just nende soovidele vastama. Nende hulgas on näiteks statistika, vigastuste ajalugu ja muu säärane.

Kolmas osapool peab oma otsusest teada andma 48 tunni jooksul. Klubil on seejärel võimalus sellest keelduda, aga nii kaotatakse õigused mängijale ja temast saab piiranguteta vabaagent.

Sel suvel läks 30-st juhtumist vaid kümnendik istungini välja.


Neutraalse otsustaja poole võivad pöörduda ka klubid, aga seda tüüpi juhtumeid tänavu polnud.

Kommentaarid