Pensionipõlve edasi lükanud Cullen lõi käed Wildiga

Viimasel kahel aastal Pittsburgh Penguinsiga Stanley karikani jõudnud ja kokku kannu kolm korda hoidnud Matt Cullen on otsustanud karjääri jätkata. Novembris 41. sünnipäeva tähistav ründaja siirdub koduosariiki, asudes mängima Minnesota Wildi särgis.

(foto: post-gazette.com)
Minnesotas ka varem kolm hooaega veetnud Cullen kaalus tõsiselt möödunud hooajaga karjääri lõpetamist, ent nähtavasti oli Wildi pakkumine liiga hea, et sellest keelduda. Kodukoha meeskonna esindamise eest makstakse Cullenile miljon dollarit, millele võib veel lisanduda 700 000 jagu boonuseid. Väidetavalt oli tal pakkumine laual ka Penguinsi poolt.

20. hooaega alustav ameeriklane jõudis oma esimese perioodi käigus Wildi eest 193 mänguga 33 värava ja 101 punktini. Pärast 2013. aastal lahkumist on ta vaatama aina lisanduvale vanusele suutnud hoida mänguvormi igati korralikul tasemel. Näiteks mõlemad Pittsburghis veedetud aastad lõppesid tal 30+ punktiga.

90ndate lõpus Anaheimis alustanud tsenter on tänaseks liigas kokku kirja saanud 1366 mängu, millega on ta aktiivsete mängijate seas 6. kohal. Neis on ta jõudnud 248 värava ja 689 punktini. Tema lahtivisete võiduprotsent on alates hooajast 2003/04 kõigil aastatel olnud üle 50ne.

Kommentaarid