Francois Beauchemin jõudis uuesti Anaheimi tagasi

Viimased kaks aastat Colorado Avalanche'is mänginud Francois Beaucheminist sai sel suvel vabaagent pärast seda, kui klubi tema lepingu aasta enne selle lõppu välja ostis. Nüüd on 37-aastane kaitsemees endale uue meeskonna leidnud. Selleks sai Anaheim Ducks, keda ta ka varasemalt mitu korda esindanud.

(foto: denverpost.com)
Beauchemin mängis esimest korda Ducksi ridades nullindate teises pooles, võites 2007. aastal ka Stanley karika. 2009. aasta suvel lahkus ta Toronto Maple Leafsi ridadesse, aga vaid selleks, et juba järgmise hooaja käigus tagasi tulla. Hooajal 2012/13 valiti Beauchemin isegi hooaja teise tähtede meeskonda.

Alates 2013. aastast on aga tänaseks üle 800 mängu kirja saanud kaitsemees olnud selgel allakäigurajal. Ainsaks sähvatuseks oli üleeelmine hooaeg, mil ta suutis hilises eas 34 punktiga korrata karjääri rekordit. Ehk loodetakse Anaheimis, et üks selline aasta on vanameistril veel jäänud.

"Oleme rahul, et suutsime Francois Beauchemini meeskonda tagasi tuua," kommenteeris lüket peamänedžer Bob Murray. "Ta toob endaga väärtuslikke liidriomadusi ja aitab meie noortel kaitsjatel kasvatada iseloomu, et neist saaksid edukad NHL-i mängijad, nii nagu Francois on kogu karjääri jooksul olnud. Arvame, et Francois'l on jätkuvalt veel palju pakkuda ja tema kires ning võidutahtes pole kahtlustki."

Beauchemin sai aastase lepingu, mille vääratuseks miljon dollarit. Sellele võib aga lisanduda 500 000 jagu esitustega seotud boonuseid.

"Kui ma siin olin, siis ütlesin alati, et soovin oma karjääri siin lõpetada. Asjaolud muutusid paar aastat tagasi, kui minust sai vabaagent, aga nüüd mul on võimalus tagasi tulla ja lõpetada karjäär Ducksiga. Paremat lõppu on raske ette kujutada, olen üliõnnelik ja elevil selle võimaluse üle," rõõmustab Beauchemin.

Varasemad aastad Anaheimis on Beaucheminist teinud kaitsjate seas mitmete klubi playoffide rekordite omaniku. Põhiturniiril on 525 kohtumisega olnud tema saagiks 179 punkti (53+126).

Kommentaarid