Rangers külmutab Jean Ratelle'i numbri

NHL-i vanima mängupaiga Madison Square Gardeni laes ripub peagi üheksa numbrit. New York Rangers teatas, et saadab Jean Ratelle'i #19 igavesele puhkusele. Meeskonna rootslasest ründaja Jesper Fast peab seetõttu uueks hooajaks endal uue numbri hankima.

(foto: nhl.nbcsports.com)
Ratelle mängis Rangersis aastatel 1960-1976, kogudes 862 kohtumisega kokku 817 punkti (336+481). 85. aastal Jäähoki Kuulsuste Halli ennistatud ründaja on klubi ajaloo üks resultatiivsematest mängijatest. Samuti on ta üks vaid viiest mängijast, kes Rangersis veetnud vähemalt 16 hooaega.

"Jean Ratelle on üks parimatest mängijatest, kes eales New York Rangersi eest mänginud," teatas klubi president Glen Sather. "Vähesed mängijad on oma karjääri jooksul nii jääl kui sealt eemal näidanud samasugust klassi, väärikust ja graatsilisust nagu Jean. Mul oli õnn olla Jeani meeskonnakaaslane Rangersis ja olen uhke, et saan teda endiselt sõbraks nimetada ning teatada uhkusega, et ta saab õigustatult koha Madison Square Gardeni laes."


Liigas 21 hooaega veetnud ja karjääri Boston Bruinsi särgis lõpetanud mängumees oli lisaks oma mänguoskustele tuntud ka väga spordimeheliku käitumise poolest, mille tõestuseks kaks Lady Byng trofee võitu ja 1971. aastal saadud Bill Mastertoni trofee. Ta oli Lady Byngi jagamisel tervelt üheksa korda esikolmikus. Ülim viisakus väljakul on Ratelle'ist teinud ka NHL-i ajaloos ainsa mängija, kellel kirjas vähemalt 1200 punkti ja vähem kui 300 karistusminutit.

Hooajal 1971/72, mil Ratelle'ist sai Rangersi ajaloos esimene 100 punktiga aasta teinud mängija, valiti ta kaasamängijate poolt hooaja väärtuslikuimaks mängijaks.

Karjääri algusaastatel väga tõsise seljavigastuse üle elanud kanadalase number läheb puhkusele 25. veebruaril toimuva tseremooniaga, mis eelneb kohtumisele Detroit Red Wingsiga.

Kommentaarid