Flyers külmutab Lindrosi #88

Philadelphia Flyersil saab alates uuest aastast ametlikult olema kuus särginumbrit, mida enam ükski mängija kanda ei saa. Bernie Parenti (#1), Mark Howe'i (#2), Barry Ashebee (#4), Bill Barberi (#7) ja Bobby Clarke'i (#16) järel on selle au välja teeninud Eric Lindros.

(foto: sports.yahoo.com)
Flyersil on omapärane klubisisene reegel, mille kohaselt külmutatakse vaid Jäähoki Kuulsuste Halli valitud mängijate numbrid. Endine kapten Lindros oli selle eduka (ja värvika) karjääriga juba ammu välja teeninud, ent ametlikult läks ta Halli alles eelmisel aastal.

"Ericul oli uskumatu ja kustumatu mõju Flyersi organisatsioonile, meie fännidele ja hokimängule tervikuna," teatas Flyersi president Paul Holmgren. "Oleme ääretult uhked, et tõstame tema #88 lae alla. Ootame põnevusega õhtut, mis Flyersi jaoks ajalooline."

Särgi hiivamise tseremoonia toimub 18. jaanuaril enne mängu Toronto Maple Leafsi vastu.

Lindros debüteeris Flyersi eest hooajal 1992/93, püstitades 41 väravaga tänaseni seisva klubi kollanokkade rekordi. Ta valiti juba oma kolmandal hooajal klubi ajaloo 11. kapteniks ning tööseisaku tõttu lühendatud hooajal 1994/95 46 mänguga kogutud 70 punkti (29+41) tõid talle liiga kõige väärtuslikuma mängija auhinna. Philadelphias mängides sai ta lõpuks 486 kohtumisega kokku kirja 290 väravat ja 659 punkti.


"Olen sügavalt liigutatud ja uhke, et Flyers saadab mu särgi pensionile," ütles Lindros. "Olen selle tunnustuse eest väga tänulik kogu organisatsioonile. Ootan elevusega võimalust jagada seda hetke oma perekonna, sõprade, meeskonnakaaslaste ja loomulikult Flyersi fännidega, kes mulle tohutult palju tähendavad."

Lindrosi peetakse NHL-i ajaloo üheks võimsaimaks tsentriks, kuid tema karjääri jäid varjutama mitmed vigastused. 13 liigas mängitud hooaja jooksul jäi tema nimele vaid 760 põhiturniiri mängu. Neis sai ta kirja 865 punkti (372+493). Lisaks Flyersile ja kodukoha Leafsile jõudis ta esindada New York Rangersit ja Dallas Starsi.

Kommentaarid