Euroopas dopingu tõttu mängukeelu saanud Zaripovile anti luba ühineda NHL-iga

Venemaa jäähokit raputas eelmisel kuul suur skandaal, kui selgus, et KHL-i üks tituleeritumaid tähti Danis Zaripov põrus dopingukontrollis. 36-aastasele ründajale määrati Rahvusvahelise Jäähoki Föderatsiooni (IIHF) poolt kaheaastane mängukeeld. Ent keeld ei kehti NHL-is, kuhu Zaripov loodab nüüd siirduda.

(foto: en.khl.ru)
Neljakordne Gagarini karikavõitja põrus kontrollis mitmete stimulantide, diureetikumide ja dopingu kasutamise jälgi varjavate ainete kasutamise tõttu. Zaripov on mängukeelu vaidlustanud, pöördudes Rahvusvahelise Spordiarbitraaži poole, ent samal ajal väljendas ta ka soovi liituda NHL-iga.

Liiga on kõik juhtumiga seotud dokumendid üle vaadanud ning otsustas esmaspäeval, et kogu senise karjääri kodumaal veetnud mängumees võib ookeanitaguse liigaga liituda. Kuna NHL-i dopingureeglid erinevad Maailma Antidopingu Agentuuri omadest, millest lähtub IIHF, siis polevat liiga sõnul Zaripovit seal maal tõenäoliselt samu aineid tarvitades maha võetud.

Zaripov on ka enda sõnul süütu ja jätkab võitlust oma hea nime eest.

"Ootan põnevusega võimalust jätkata oma professionaalset hokimängija karjääri Põhja-Ameerikas ja olen täna väga tänulik NHL-ile nende otsuse eest, mis annab mulle selleks võimaluse," teatas Zaripov. "Tahan kinnitada, et olen kogu oma karjääri jooksul olnud äärmiselt ettevaatlik, et mitte kasutada keelatud aineid ja kavatsen apellatsiooniga Spordiarbitraaži juures oma nime puhtaks pesta."

Venemaa koondises kolm MM-kulda võitnud mehel on KHL-is 476 kohtumisega kirjas 199 väravat ja 451 punkti. Eelmisel hooajal tuli temalt 56 mänguga 45 silma (16+29). Pikalt Kaasani Ak Barsi särgis mänginud vasakäär veetis viimased neli aastat Magnitogorski Metallurgis.


Kuulujutud on hakanud venelast seostama New York Rangersi ja Vegas Golden Knightsiga.

Kommentaarid