Tavares ei kavatse lepingupikenduse tegemisega kiirustada

New York Islanders peab uuel hooajal tegema eduka aasta, vastasel juhul riskitakse oma kaptenist ilma jäämisega. Nii võib välja lugeda John Tavarese sõnadest, mille kohaselt ei plaani ta lepingupikenduse tegemisega kiirustada. 26-aastasest superstaarist on järgmisel suvel saamas piiranguteta vabaagent.

(foto: sportingnews.com)
2009. aasta draftis esimesena läinud Tavares on viimastel aastatel Kanada koondises võitnud olümpiakulla ja maailmakarikaturniiri, aga klubitasandil pole tal praktiliselt mitte midagi ette näidata. Islanders on tema kaheksa hooaja jooksul mänginud playoffides vaid kolm korda ja võitnud ainult ühe seeria. Pole siis ka ime, et ta klubiga koheselt allkirju vahetama ei kipu.

"Minu jaoks pole kiirustamiseks põhjust. Üritan kõik asjaolud välja selgitada, lasen protsessil rahulikult kulgeda, hoian sidevahendid avatuna ja jätan jutud klubisisesteks ning kõik on seni hästi läinud," rääkis Tavares sel nädalal

Senise karjääri peale 587 mängu jooksul 537 punkti (235+302) teeninud ründajat ootab eeldatavasti 10+ miljoniline hooajatasu ja kollektiivlepingu poolt lubatud maksimum 8-aastane leping.

"Tegu on tähtsa otsusega, kuna see võtab kaheksa aastat minu karjäärist ajal, mil olen parimasse ikka jõudmas ja see on minu jaoks suurepärane võimalus saavutada lapsena püstitatud eesmärgid, milleks olid NHL-i jõudmine ja Stanley karika võitmine, soovin seda Islandersiga teha," lisas Tavares.

Meeskonna kapten ei plaani praegu veel paati hüljata, ent kui Islanders teeb sarnaselt eelmisele hooajale ka nüüd tagasisammu, siis võib tema jätkamise juba kahtluse alla seada.

Kommentaarid