Viiemiljonilist palka soovinud de Haan pidi leppima palju väiksema lepinguga

Täna vahekohtu ette ilmuma pidanud Calvin de Haan ja New York Islanders jõudsid vahetult enne seda uue lepingu osas kokkuleppele. 26-aastane kaitsja sai aastase lepingu, mille väärtuseks 3.3 miljonit dollarit. Tema algsed nõudmised olid palju suuremad.

(foto: thesportsdaily.com)
2009. aasta drafti avaringist korjatud mängumehel on piiratud vabaagendi aastad selja taga ja nii oli ainsa variandina õhus aastane leping, mille järel saaks de Haan järgmisel suvel vaba mehena ringi vaadata. Algava aasta eest soovis tänavune MM-i hõbe viite miljonit, aga klubi pakkus samas vaid 1.95 miljonit. Lõpuks leiti viimasel hetkel kuldne kesktee.

"Calvin on kodukootud toode ja ta on organisatsioonis veedetud aja jooksul arenenud üheks meie tippkaitsjaks. Ta mängib meie klubi eest tähtsaid minuteid ja oleme elevil, et ta naaseb veel üheks aastaks," kommenteerib uut lepingut klubi peamänedžer Garth Snow.

de Haanil õnnestus läinud hooajal esimest korda kaasa teha kõik põhiturniiri mängud, mille jooksul teenis ta keskmiselt mänguaega 19:51. Ta sai kirja karjääri parimad viis väravat ja 25 punkti. Tema 190 blokeeritud pealeviset oli kogu liiga peale paremuselt 4. näitaja.

Viimastel päevadel on enne arbitraaži otsust olulisematest mängijatest uue lepingu kätte saanud ka Nathan Beaulieu (Buffalo Sabres, kahe aasta peale 4.8 miljonit), Connor Hellebuyck (Winnipeg Jets, aasta peale 2.25 miljonit) ja Robin Lehner (Buffalo Sabres, aasta peale neli miljonit). 30-st vahekohtu poole pöördunud mängijast on veel lepinguta Vegas Golden Knightsi Nate Schmidt, kelle istung on planeeritud homseks.

Kommentaarid