Aleksei Martšenko naasis CSKA ridadesse

Alles paar aastat tagasi Detroit Red Wingsi ridades pead tõstnud Aleksei Martšenko pole alates uuest hooajast enam NHL-i mees. Red Wingsi poolt 2011. aasta draft lõpus valitud venelane siirdus tagasi kodumaale, sõlmides Moskva CSKA-ga kolmeaastase lepingu.

(foto: thestar.com)
25-aastane kaitsja jagas eelmise hooaja ära Red Wingsi ja Toronto Maple Leafsi vahel, saades kokku kirja 41 kohtumist. Nendes tulid tagasihoidlikud kaheksa punkti (1+7). Alles hooaeg varem oli ta Red Wingsi ridades üsna stabiilselt mänguaega saanud mees, kui 66-le põhihooaja mängule lisandus kolm playoffide matši.

Ka enne NHL-i siirdumist CSKA ridades mänginud Martšenko oli eelmisel aastal nii Venemaa MM-i kui maailmakarika koondises. Mingil põhjusel jäi aga tema areng toppama ning praeguse seisuga on tema karjäär ookeani taga lõppenud. Numbriteks jäävad 121 mängu, neli väravat ja 21 punkt.

Viimastel nädalatel on NHL-i meestest Vene klubidega käed löönud ka Dwight King ja Andrej Nestrasil. Los Angeleses kahe karikavõiduni jõudnud King, kes jõudis lõppenud hooajal Montreal, siirdus Jekaterinburgi Avtomobilisti ridadesse ning Nestrasil, kellel lõppes leping Carolina Hurricanesiga, asub esindama Nižnekamski Neftehimikut.

Kommentaarid