Scott Gomez teatas lõpetamisest

Nullindate alguses New Jersey Devilsi särgis kaks korda Stanley karikani jõudnud Scott Gomez on 36-aastasena teatanud, et lõpetab oma NHL-i karjääri. Ameeriklane on viimaste aastate jooksul pidevalt klubisid vahetanud ja kolimiseks ei jagu enam rammu.

(foto: ottawacitizen.com)
Hooajal 1999/2000 debüteerides NHL-i ajaloo esimeseks Hispaania juurtega mängijaks saanud Gomezi viimaseks klubiks jäi Ottawa Senators, kellega ta tegi märtsis lühiajalise lepingu. Seda pärast põgusat perioodi AHL-is ja hooaja algust St. Louis Bluesi juures. Kokku esindas ta NHL-is 16 hooaja jooksul seitset erinevat klubi, jõudes 1079 põhihooaja mängu, 181 värava ja 756 punktini.

"See oli kogu mu elu," ütles Gomez eile ilmunud intervjuus. "On veider mõelda, et ma ei mängi enam kunagi hokit. Inimesed on öelnud, et küll ma leian veel midagi (selle asemele), aga sama tunnet ei teki enam kunagi."


Tänu oma Mehhiko taustale liigas ajalugu teinud Gomez on ka läbi aegade edukaim Alaskalt pärit hokimängija. Pärast 19 värava ja 70 punktiga hooaega valiti ta 2000. aastal liiga parimaks uustulnukaks ning kahele New Jerseys tulnud karikavõidule järgnesid mängud USA koondises nii maailmakarikal kui olümpiamängudel.

"Ta tegi kahtlemata kõigile alaskalastele raja ette," on öelnud Anaheim Ducksi Nate Thompson, kes samuti sellest osariigist pärit. "Ta pani meid kaardile, tehes unistuste karjääri. Ta on kõigile standardiks."

Hooajal 2003/04 NHL-is koos Martin St. Louisiga enim söödupunkte kirja saanud Gomez oli 2007. aastal üks esimesi, kes nimetati Alaska spordi Kuulsuste Halli.

Kommentaarid